Els sindicats de professors es mobilitzen contra el continuïsme de Meritxell Ruiz

L'objectiu de la protesta és manifestar "el rebuig unitari a l'acció de Govern de l'actual conselleria d'Ensenyament", dirigida per Meritxell Ruiz

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Manifestació a Barcelona en defensa de l'escola pública. / CARMEN SECANELLA

Manifestació a Barcelona en defensa de l’escola pública. / CARMEN SECANELLA

Els sindicats de professors han cridat a reprendre les mobilitzacions en defensa d’una educació pública de qualitat després d’un curs més calmat que els anteriors pel que fa a reivindicacions docents. En una convocatòria unitària, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, CGT i UGT han citat la comunitat educativa a una concentració descentralitzada el proper dimecres, 11 de maig, a diversos punts del territori.

L’objectiu de la protesta és manifestar “el rebuig unitari a l’acció de Govern de l’actual conselleria d’Ensenyament”, dirigida per Meritxell Ruiz, a la qual acusen de continuar el llegat d’Irene Rigau, al qual ja es van oposar durant les seves dues legislatures. Els sindicats han anunciat que aquesta serà la primera de diverses mobilitzacions en els propers mesos, i no descarten convocar una vaga el curs vinent.

Les seves exigències es resumeixen en demanar el retorn a l’horari lectiu dels docents previ a la crisi –18 hores a Primària i 20 a Secundària, en comptes de les 20 i 25 actuals–, substituir els mestres des que es produeix la baixa –també des de l’1 de setembre, no la data en què s’inicia el curs–, retirar el decret de plantilles, i evitar el tancament d’unitats de P-3 dels centres públics, tal com ve succeïnt en els darrers anys.

En aquest últim cas, els sindicats han considerat insuficient l’anunci de la conselleria d’Ensenyament aquest dilluns de que se suprimiran menys unitats de P-3 de la pública de les previstes: seran 54 en comptes de les 64 que es van anunciar abans de les preinscripcions. Segons tots els sindicats, els tancaments es podrien evitar reduïnt les ràtios.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*