Ensenyament endarrereix un mes el període de preinscripcions

El procés de preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria s'iniciarà a finals de la primera setmana o la segona d'abril, quan habitualment és al març, però el departament ho desvincula de la qüestió del castellà.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Primer dia d’escola | (c) Edu Bayer

El departament d’Ensenyament ha anunciat, a través de la seva pàgina web, que el procés de preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria s’iniciarà “a finals de la primera setmana o la segona d’abril, tal i com es va comunicar fa uns dies als representants dels municipis”. Habitualment aquest procés s’obre a finals de març.

Amb tot, el departament ha volgut desvincular aquest canvi en el calendari de la recent polèmica creada per la possible inclusió d’una casella als formularis de preinscripció per aquells pares que desitjin l’escolarització en castellà del seu fill.

Al contrari, segons el breu comunicat del departament, el canvi es deu a una “demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa”. “Aquest endarreriment facilitarà que un major nombre d’alumnes nouvinguts o que es trobin situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària”, diu la nota.

Pel que fa a als ensenyaments post-obligatoris, la novetat és que la preinscripció en cicles formatius de grau superior d’FP ja no es farà en paper sinó per internet, “com a primer pas en el repte de l’Administració electrònica i l’entrada necessària en el procés de preinscripció”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*