Ensenyament torna a dir-se Educació

El departament d'Ensenyament passarà a dir-se departament d'Educació a partir d'aquest divendres, segons ha informat avui la consellera de Presidència, Elsa Artadi, després de la reunió del Consell Executiu de la Generalitat. Aquest va ser el nom que ja va tenir durant el septenni del tripartit (2004-2010).

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Aquesta placa serà canviada ben aviat.

Quan l’actual conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ho va fer per primer cop (desembre de 2003), el departament que des de 1980 s’havia dit d’Ensenyament va ser rebatejat amb el nom de Conselleria d’Educació. Així es va mantenir sota els mandats de Marta Cid, Josep Manuel del Pozo i Ernest Maragall (en l’època Del Pozo va ser Educació i Universitats). Amb el retorn de CiU a la Generalitat i amb Irene Rigau de consellera es va recuperar el nom de Departament d’Ensenyament, que ara es torna a modificar. A partir d’aquest divendres, quan es publiqui al DOGC el canvi de nom aprovat avui, caldrà tornar a parlar de Departament d’Educació.

Aquest canvi denom, segons ha explicat Artadi, “està en coherència amb la terminologia que s’utilitza en la Llei d’educació de Catalunya” (LEC). D’aquesta manera, segons el comunicat de premsa del Govern, “adoptant el nom de Departament d’Educació, la Generalitat de Catalunya s’adapta a la terminologia internacional i acadèmica més utilitzada, ja que és la que remet a una concepció moderna de les polítiques educatives, les quals van més enllà de l’adquisició de coneixements acadèmics i ens parlen de la necessitat de tenir una visió integral de l’educació, amb el principal objectiu de formar ciutadans lliures i compromesos, preparats per fer front als reptes d’una societat tan canviant i complexa com la del segle XXI.

Des del Departament s’ha volgut aclarir que aquest canvi de nom tindrà un cost mínim, ja que de manera immediata només afectarà la placa que hi ha a l’entrada de la seu central del Departament, a la Via Augusta i a totes les aplicacions digitals. Tota la resta de plaques no es canviaran, i de fet algunes encara porten el nom de Departament d’Educació de l’anterior etapa, i pel que fa a la papereria s’esgotarà primer la que ja hi ha abans de renovar-la amb el nou logo.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*