Escola Valenciana porta el tancament de línies en valencià al TSJCV

Demanen amb un recurs contenciós administratiu la suspensió de la mesura. FAPA-València també presenta recurs contra la resolució definitiva de l'arranjament escolar.

Miquel Giménez - eldiariocv
 
 
 

Concentració de protesta contra la reducció de línies en els centres valencians

Concentració de protesta contra la reducció de línies en els centres valencians

Article publicat a eldiariocv

Escola Valenciana ha presentat un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per sol·licitar la suspensió cautelar de l’arranjament escolar aprovat per la conselleria i que suposa l’eliminació d’unitats en Infantil i Primària de cara al pròxim curs.

El col·lectiu cívic preveu que el jutge dictamini en un període aproximat d’un mes, “si el dictamen ens és favorable, suposaria que cal iniciar de nou tot el procés d’admissió de matriculació instigat per la conselleria en els municipis afectats per l’atac i la supressió de línies en valencià per al curs que ve”.

La suspensió cautelar de l’esmentat ajust escolar suposaria, segons el parer d’Escola Valenciana, que caldria oferir als centres afectats els mateixos programes lingüístics establerts en l’actual curs. Com a conseqüència, “no es podrien tancar” centres com el Ciutat de Cremona d’Alaquàs o s’hauria de mantenir l’oferta d’ensenyament en valencià en els centres “atacats” a Alacant o Ontinyent, a més de recuperar l’oferta d’ensenyament en valencià a Vilavella o Poble Nou de Benitatxell, “casos escandalosos de pèrdua del programa òptim educatiu per l’errònia planificació educativa de la Conselleria de Maria José Català”, ha explicat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Si el jutge decideix suspendre cautelarment l’arranjament escolar, el col·lectiu cívic explica que hi hauria 96 municipis de 18 comarques on seria necessari reiniciar el procés d’admissió de matrícula. Entre aquestes localitats es trobarien les ciutats de València, Alacant, Castelló, Alcoi, Torrent, Sagunt, Dénia, Gandia i Vinaròs.

Escola Valenciana pren aquesta mesura per “vetllar pel dret bàsic de les famílies valencianes a escollir el programa educatiu que vulguin per als seus fills, un dret que, amb la suspensió generalitzada d’unitats i línies en valencià per al pròxim curs per part de la consellera Català, no es compleix, segons el que dicta l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia.

Recurs de FAPA-València

De la mateixa manera, la Federació d’Associacions de Mares i Pares (FAPA-València) també ha anunciat aquest dilluns la presentació d’un recurs contenciós-administratiu, al costat de totes aquelles Ampes amb les que van presentar conjuntament un recurs de reposició, contra la resolució definitiva de l’arranjament escolar de la Conselleria per al curs 2014-2015.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*