Meritxell Ruiz: «No volem només alumnes excel·lents sinó excel·lents persones»

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va cloure ahir la 52a Escola d'Estiu de Rosa Sensat en un acte a l'Auditori de Sant Martí

Jordi Navarro
 
 
 

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va cloure ahir la 52a Escola d’Estiu de Rosa Sensat en un acte a l’Auditori de Sant Martí, on va escoltar, i posteriorment va rebre, les conclusions del Tema General de l’Escola 2017, que ha debatut sobre «Un canvi educatiu inevitable».

«A Catalunya som hereus de la tradició pedagògica i dels referents de finals del XIX i principis del XX», va dir en la seva intervenció la consellera davant de més d’un centenar de mestres i professors que havien participat a l’Escola d’Estiu, i va mostrar-se d’acord que actualment ens trobem en un moment de canvi, «d’embranzida», que hem de garantir que sigui positiu, cosa que fa molt necessaris espais de debat com aquest de l’Escola d’Estiu. Perquè el canvi s’ha de donar de «manera fonamentada», va afegir.

«Aquest procés d’innovació ens implica a tots, però comença a l’aula». No ho podem fer sols, va afirmar, ans al contrari, hem d’estar acompanyats de moltes persones, de les universitats, d’organitzacions educatives i altres agents, com per exemple les entitats del lleure.

Meritxell Ruiz va acabar la seva intervenció alertant que «abans de parlar del com i el què hem de parlar del perquè», ja que l’important és plantejar-nos el tipus de societat que volem. «La innovació no ha de ser l’objectiu del sistema educatiu, sinó que l’objectiu ha de ser fer que els alumnes puguin assolir el màxim d’ells mateixos.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*