Exalumnes denuncien abusos sexuals d’un professor dels Maristes de Barcelona

El jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona investiga un possible cas d'abusos sexuals del que va ser professor de gimàs del centre educatiu Maristes de Sants-Les Corts fins l'any 2011.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona investiga un possible cas d’abusos sexuals del que va ser professor de gimnàstica del centre educatiu Maristes de Sants-Les Corts fins l’any 2011. La investigació s’ha iniciat després que un pare denunciés aquest dimecres els abusos que va patir el seu fill, que ara té 21 anys, quan feia Primer d’ESO en aquest institut de Barcelona.

El pare de la presumpta víctima, tanmateix, no es va limitar a portar el cas a la justícia, i va penjar cartells al voltant del centre per buscar casos similars al del seu fill. Segons El Periódico, ja s’hi haurien posat en contacte cinc exalumnes amb un relat molt similar dels abusos patits. El professor va treballar a als Maristes Sants-Les Corts durant 27 anys, des del 1984 fins el 2011.

En un comunicat, el centre ha manifestat que van acomiadar el professor el 2011 després que un pare denunciés que el seu fill havia patit abusos, uns fets que el mateix professor hauria reconegut. Des de l’institut exposen que pocs dies després van posar una denuncia contra el docent a la Fiscalia de Menors, però la causa no va prosperar.

Anys després, el 2013, aquest pare que ha reobert el cas va conèixer els abusos després que el seu fill els els confessés. Segons ha explicat en diversos mitjans, durant aquests dos anys no van posar-ho en mans dels Mossos d’Esquadra perquè el jove no estava preparat psicològicament.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*