La Generalitat convoca les oposicions per a 2.000 places docents

Es podran presentar sol·licituds fins al 20 de desembre i s'espera que el procés selectiu sigui la primera quinzena de març

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Ensenyament publica aquest dimecres l’oferta d’oposicions.

El Departament d’Ensenyament publica aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la convocatòria del concurs per a les 2.000 places destinades al cos docent. El termini per a presentar sol·licituds estarà obert des del dia 1 de desembre fins al 20. Així, la llista provisional d’admesos es publicarà la segona quinzena de gener del 2018.

Pel que fa al procediment selectiu, es preveu que s’iniciï la segona quinzena de març del 2018 i durarà fins a la primera meitat del mes de juny. El procés constarà de dues etapes. En la primera, es farà una avaluació dels coneixements específics de l’especialitat a la qual s’aspira a través de dues proves: una pràctica, que tindrà un valor del 70%, i una teòrica, que consistirà en desenvolupar un tema proposat pel tribunal, amb un pes del 30%. En aquesta convocatòria la part pràctica de les proves guanya pes respecte a les anterios oposicions, quan la proporció va ser de 60-40%.

A la segona etapa s’avaluarà l’aptitud pedagògica i el domini de les tècniques docents dels aspirants tot presentant una programació didàctica i presentant una exposició oral d’una unitat de temari de l’especialitat a la qual es presenti. En la present convocatòria, l’especialitat més demandada és la d’anglès -amb 201 places a secundària i 205 a primària-, molt per sobre de les ciències, la tecnologia o altres llengües.

Aquestes 2.000 places docents formen part de les 7.000 destinades a cobrir places de funcionari a què es va comprometre la Generalitat en aprovar els pressupostos del 2017. El 80% de les oposicions, unes 1.600, seran per a professorat de l’ESO, que és on s’ha viscut un major creixement d’alumnat en els últims anys; per a mestres de Primària s’oferiran 373 places.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*