La Generalitat convocarà oposicions per a 2.000 docents aquest 2017

Els sindicats es mostren decepcionats perquè consideren que els seus acords amb el Ministeri d'Hisenda haurien de portar la Generalitat a convocar més de 10.000 places per a docents

Pau Rodríguez
 
 
 

110912 BARCELONA Clase de sexto grado Vuelta al cole en el colegio Ramon Llull de Barcelona EDU BAYER

Aquest 2017 es convocaran oposicions per a almenys 2.000 professionals de l’educació, segons ha aprovat el Govern aquest dimarts. L’anunci arriba sis anys després de l’última oferta d’ocupació pública, l’any 2011. Aquestes places, a les quals caldria sumar 380 tècnics especialistes d’educació infantil –que són personal laboral, no funcionari–, formen part de les 7.721 que preveu la Generalitat per al conjunt de serveis públics, inclosos metges o Mossos d’Esquadra.

El que ha estat anunciat com una “bona notícia”, segons la consellera de Governació Meritxell Borràs, és una decepció per als sindicats, que el que volen és que aquesta reducció de la temporalitat vagi en consonància amb els acords a què han arribat els representants dels treballadors amb el Govern de Madrid. El que van pactar és una reducció del percentatge de treballadors temporals al 8%, fet que comportaria convocar unes 250.000 oposicions a tot l’Estat, i que si s’apliqués també a Catalunya comportaria una convocatòria superior a l’anunciada aquest dimarts.

Al sector educatiu, el percentatge de mestres interins –que ocupen places que poden sortir a oposició– arriba al 25%. A dia d’avui un de cada quatre docents a Catalunya és interí, mentre que aquest percentatge estava al 10% el 2010. Això s’explica perquè les jubilacions dels anys de crisi s’han cobert amb interins, així com les noves contractacions dels prop de 2.500 docents que s’han dut a terme per cobrir l’augment de l’alumnat en els últims tres anys, segons xifres d’Ensenyament.

“El que demanem és que aturin aquesta convocatòria d’oposicions i s’esperin a l’aprovació dels pressupostos de l’Estat per fer la traslació dels acords amb el Govern espanyol”, exposa Manel Pulido, responsable d’Educació de CCOO. Si la Generalitat acceptés reduir la temporalitat dels mestres al 8% en tres anys, hauria de convocar places per a més de 10.000 mestres durant aquest període. Pulido defensa que aquesta macrooferta seria viable perquè no es tracta de contractar nous docents, sinó de que passin d’interins a funcionaris.

Així doncs, tant si la convocatòria és de 2.000 places com si és superior, la plantilla de professorat seguirà sent la mateixa. Això sí, amb l’augment previst ja als pressupostos de 2017, que contemplen la incorporació de fins a 5.500 nous mestres a partir del proper mes de setembre, segons van negociar els sindicats.

1 Comment on La Generalitat convocarà oposicions per a 2.000 docents aquest 2017

  1. tutorialero // 18/04/2017 a les 17:28 // Respon

    Hauria d’haver una moratòria d’oposicions fins que no es canviï el sistema d’accés a un on l’atzar no tingui tan de pes, entre d’altres.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*