El Govern espanyol investigarà si els instituts van enviar nens a les manifestacions a favor del referèndum

El ministre ha reconegut que l'obertura de la investigació parteix que "ho ha llegit en premsa" i ha insistit que "la tasca dels professors no és l'adoctrinament ni agafar a uns nens de poca edat i portar-los a manifestacions".

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El ministre Méndez de Vigo, a la comissió d’Educació del Congrés / Font: congreso.es

El ministre d’Educació i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat després del consell de ministres que ha demanat a l’Alta Inspecció d’Educació l’obertura d’un expedient informatiu per investigar “si en algun centre escolar de Catalunya s’han donat consignes dels professors perquè els nens no assisteixin a classe i s’anessin a manifestar davant d’algun edifici oficial”.

El ministre ha reconegut que l’obertura de la investigació té el seu origen en que “ho ha llegit a la premsa” i ha insistit que “la tasca dels professors no és l’adoctrinament ni agafar a uns nens de poca edat i portar-los a manifestacions”.

Fonts d’Ensenyament han respost que en cap cas els centres educatius han animat als seus alumnes a assistir a les manifestacions. Molts dels estudiants que es concentraven dijous a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), sobretot els d’estudis obligatoris com Secundària, van dirigir-se a la protesta després de demanar l’autorització als seus pares i mares i comunicar-ho al centre.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*