La Guàrdia Civil interroga dotze professors d’un institut de Sant Andreu de la Barca per l’1-O

CGT Ensenyament demana als Serveis Territorials i a la Inspecció que facin públic l'expedient on s'acredita que no hi va haver cap actuació irregular per part dels docents

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Dotze professors de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) estan sent investigats acusats d’incitació a l’odi entre els seus alumnes, al tractar a classe els fets de l’1 d’octubre en els dies immediatament posteriors. Alguns d’aquests professors han declarat avui a la ciutat de la Justícia, davant la Guàrdia Civil, altres ho van fer a finals de desembre i la resta ho faran la setmana que ve. L’assumpte es troba en fase d’instruccions preliminars abans d’anar a Fiscalia.

L’institut El Palau es troba just al davant de la caserna més gran de la Guàrdia Civil que hi ha a Catalunya, i entre els seus alumnes sempre hi ha hagut fills de guàrdies civils, “sense que això suposés mai cap problema de convivència”, subratlla Josep Lluís Alcaraz, professor del centre en excedència i membre de CGT Ensenyament.

Aquest sindicat ha emès una nota solidaritzant-se amb els professors, en el qual lamenta també que les queixes dels pares dels alumnes no s’hagin vehiculat a través del consell escolar. La CGT demana també als serveis terriotorials i a la inspecció educativa que facin públic l’expedient obert arran de les acusacions, i del qual, segons asseguren, no es dedueix cap actuació irregular per part dels docents.

Alguns estudiants fills d’agents de la Guàrdia Civil van denunciar haver estat discriminats per docents i companys seus en els dies posteriors a l’1 d’octubre. Com a resposta, al voltant de dos-cents alumnes es van concentrar a les portes del centre per demanar respecte envers els seus companys. L’institut va ser centre de votació l’1-O, però la guàrdia civil hi va entrar a primera hora del matí i va impedir que es seguís votant.

“El mal que s’està fent al Palau i per extensió a l’ensenyament públic d’aquest país és enorme i les ferides trigaran a cicatritzar. Ja no és el problema dels i de les directament implicades sinó de tothom qui està en el centre: de la resta de professorat, de la majoria de famílies i de l’alumnat del centre”, comenta Alcaraz, que assegura que hi ha un degoteig de denúncies d’aquest tipus per tot Catalunya, si bé el cas que fins ara ha tingut més repercussió és el dels vuit professors de la Seu d’Urgell que ja han hagut de respondre davant la Fiscalia també per la forma de tractar l’1-O a l’aula.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*