Infants de Sant Andreu es graduen de la seva Universitat del Temps Lliure

Els 27 graduats van recollir el seu diploma aquest dissabte a la festa de fi de curs del +Educació Sant Andreu, un projecte comunitari en clau 360 del Districte de Sant Andreu.

Redacció - El Blog de l'Educació Local
 
 

Cerimònia de ‘graduació’ | Foto: +Educació

La Universitat del Temps Lliure és una de les iniciatives que es realitzen des del projecte +Educació amb l’objectiu específic d’aprofitar el potencial educatiu de la comunitat i crear una xarxa on intervinguin diferents agents que ajudin a generar noves oportunitats d’aprenentatge. Per tal de crear un barri educador i educatiu, equipaments, serveis i entitats del barri col·laboren oferint activitats de lleure de qualitat (majoritàriament gratuïtes) als infants, joves i famílies en horari no lectiu.

El projecte +Educació Sant Andreu va néixer impulsat per diversos centres educatius del barri i és per això que la majoria d’infants i joves a qui es proposa aquest “viatge cultural” pel seu entorn més proper tenen entre 3 i 18 anys. Aquest últim curs també s’han ofert activitats per a petita infància (0-3) i es per això que s’han sumat a la Universitat famílies sense vinculació a cap escola.

Com funciona?

Els infants i joves inscrits disposen d’un Passaport on hi ha 14 caselles per omplir. Cada mes, centres cívics, biblioteques, ateneus, centres culturals i associacions proposen un catàleg d’activitats a tots els participants. Cada activitat realitzada per l’estudiant s’acredita amb un segell de l’entitat organitzadora i un cop omplertes totes les caselles, ja s’està preparat per la graduació.

Són moltes les propostes i molt diverses amb l’objectiu de respondre precisament la multitud d’interessos i necessitats de tothom. Un taller d’atrapasons al Parc de la Pegaso, una cinefòrum a Can Portabella, un taller de Kapla a l’Espai cultural La Màquina, un conta contes a la Biblioteca de Bon Pastor, un concert a l’Espai Jove Garcilaso o una espectacle al Centre Cívic Baró de Viver són alguns del exemples de tot aquest ampli ventall de possibilitats.

Foto: +Educació

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*