Joves d’esplais fan arribar la transformació social al cinema

Les produccions aborden temes com la identitat de gènere, el micro-masclisme, l’impacte de la crisi en les famílies, el dret a la vivenda o l’oci nocturn

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) i l’Associació Méliès han impulsat la primera edició del festivalEdufilms‘, un programa de cinema jove que persegueix la transformació social. En aquesta primera edició s’hi van veure cinc curtmetratges de temàtica social enregistrats i editats per joves d’entre 14 i 18 anys.

El projecte es basa en la metodologia de l’aprenentatge i servei, i per això els joves han participat activament en tota la fase del curtmetratge, des de l’elecció del tema fins a la postproducció. Es tracta d’una metodologia educativa i una manera de fer molt recorrent en el món del lleure. 

Els joves en un moment del rodatge / Fundesplai

El festival vol ser un espai de referència pel que fa a les iniciatives juvenils relacionades amb el lleure i el món audiovisual i s’emmarca en la XX Jornada anual de la Federació Catalana de l’Esplai, que va reunir prop de 300 monitors i monitores d’arreu de Catalunya a Nou Barris.

Les produccions aborden temes controvertits, com la identitat de gènere, els micromasclismes, l’impacte de la crisi en les famílies, el dret a l’habitatge o l’oci nocturn. Els curts són Trànsit (Esplai Fontsanta Fatjó de Cornellà de Llobregat), Talla el fil (Grup d’Esplai Espurnes d’Esplugues de Llobregat), Dark streets (Club d’Esplai Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat) Arrels (Club d’Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet de L’Hospitalet-Esplugues) i Nit (Centre d’Esplai El Nus de Sant Joan Despí).

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*