La 53a Escola d’Estiu de Rosa Sensat aplegarà més d’un miler de mestres i professors

Dilluns 2 de juliol l’Associació de Mestres Rosa Sensat dona el tret de sortida a la 53a Escola d’Estiu, una setmana de formació i reflexió que es podrà seguir a través del diari digital que elabora l'entitat amb El Diari de l'Educació. L’eix central d’aquesta edició és “Educar als nostres infants i joves perquè mirin i comprenguin el món de manera crítica”.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Les escoles d’estiu han multiplicat la seva activitat en els darrers anys / Foto: Rosa Sensat

L’edició d’enguany, segons informa l’associació en un comunicat, comptarà amb més 1.000 participants, que podran gaudir d’una setantena d’activitats formatives, una varietat de propostes a nivell temàtic i formatiu, dirigides a totes les etapes i que ajuden a promoure entre els professionals la reflexió pedagògica sobre l’educació d’avui.

L’eix central, que es treballarà durant el primer dia, girarà entorn al context social i polític en què s’ha vist afectat el món educatiu. “Aquest curs 2017-2018, l’escola i l’educació han estat situades en el centre d’algunes crítiques, mediatitzades i polititzades de manera molt interessada per part d’alguns que pretenen fracturar l’escola catalana, un model d’èxit, tranversal i cohesionador. En aquest context, l’Escola d’Estiu planteja un espai de debat i de reflexió sobre quines són les eines que hem de proporcionar als nostres infants i joves per mirar el món que ens envolta”, afirma el comunicat.

Entorn a aquest tema general també hi ha programades dues converses obertes a la participació de tothom. Tindran lloc el dimecres 4 de juliol i el dilluns 9 de juliol, entre la Bel Olid i la Laia Altarriba, i entre en Genís Roca i en Jaume Funes.

El mateix dilluns 9 de juliol, a partir de 16.30h, es durà terme l’acte de cloenda de la 53a Escola d’Estiu, amb la lectura de les conclusions del Tema General i la presentació del número 400 de la revista Perspectiva Escolar, editada per Rosa Sensat des de 1974. L’acte també comptarà la intervenció del Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.

Totes les activitats de la 53a Escola d’Estiu es desenvoluparan del 2 al 10 de juliol als instituts Infanta Isabel d’Aragó i Joan d’Àustria (Plaça Angeleta Ferrer, s/n de Barcelona).

Com en els darrers anys, durant els dies que duri l’escola es tornarà a editar El Diari de l’Escola d’Estiu de Rosa Sensat, coordinat per Jordi Navarro, i que l’entitat elabora en aliança amb El Diari de l’Educació i la facultat de periodisme Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Cada dia els lectors hi trobaran entrevistes a personalitats i ponents, reportatges informatius i articles d’opinió. El dia 2 obre amb una entrevista amb el conseller Bargalló.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*