La borsa de mestres interins obrirà tot l’any i es gestionarà amb una aplicació informàtica

Educació també incorpora l'educació no formal i el coneixement de llengües estrangeres com a nous mèrits i actualitzarà les especialitats en oferta a la borsa quinzenalment

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el director general de professorat, Ignasi Garcia Plata, en roda de premsa

La borsa de treball d’interins d’Educació estarà oberta tot l’any a partir de dilluns vinent. El conseller Josep Bargalló, que ha anunciat aquest canvi en roda de premsa aquest matí, ha afirmat que així “millorarà la cobertura de les substitucions i serà beneficiós per al professorat, atès que es podran incorporar de manera immediata”. A més, s’actualitzaran les especialitats de la borsa quinzenalment per fer-la més flexible i àgil i es reconeixeran com a mèrits l’educació no formal i el coneixement de llengües. D’aquesta manera, el Departament d’Educació vol aconseguir més personal disponible per a millorar la cobertura de substitucions.

Els candidats que, per exemple, obtinguin el títol de grau o de màster el mes de juny, no s’hauran d’esperar al gener o febrer, quan fins ara la borsa obria la convocatòria durant tres setmanes. Els qui accedeixin a la borsa durant el curs obtindran un número provisional, que s’ordenarà per ordre cronològic fins que es resolgui la convocatòria. Això passarà el 15 de març de 2020, quan la borsa tancarà dues setmanes per a confeccionar la llista ordenada segons la puntuació obtinguda amb el barem de mèrits.

Educació estrena també una aplicació informàtica des d’on es podrà gestionar l’accés, consultar l’estat de la tramitació de la sol·licitud i canviar la disponibilitat a la borsa sense necessitat de justificar cap motiu – cosa que abans era obligatòria. Per a Bargalló, la nova aplicació “permetrà una major transparència del procés, atès que els integrants de la borsa coneixeran en tot moment i de manera directa com s’està tramitant el procés i en quina situació es troben”. Fins ara, aquests procediments es feien de manera telemàtica però no hi havia cap interacció amb l’administració. Els sol·licitants s’havien d’esperar a les publicacions de les llistes provisional i definitiva i no podien autogestionar-se la disponibilitat a la borsa.

Es reconeixen nous mèrits i es mantenen els docents sense requisits

L’experiència en educació no docent, les titulacions de director o monitor d’educació en el lleure i haver accedit al grau o màster mitjançant una prova d’aptitud personal (PAP) computaran a partir d’ara com a mèrit. També incrementarà la puntuació la nota mitjana dels estudis que donen accés a la docència i el coneixement de llengües estrangeres, tant curriculars (B2, C1 i C2) com d’altres.

D’altra banda, se seguiran admetent a la borsa persones que encara no hagin obtingut el màster de formació del professorat. Ignasi Garcia Plata, director general de professorat, ha insistit que es tracta d’una situació excepcional, sobretot per les especialitats amb més necessitats, que són “castellà, català, matemàtiques, FP industrial i, singularment, informàtica”. Garcia Plata ha recordat que “sempre tenen prioritat de ser nomenats els que tenen els requisits”.

Les especialitats s’actualitzaran quinzenalment

Per aconseguir una borsa més flexible i àgil, la relació d’especialitats en oferta s’actualitzarà els dies 1 i 15 de cada mes segons les necessitats dels serveis territorials. D’aquesta manera, es facilitarà als candidats saber l’oferta del sistema. La informació es publicarà al web del Departament d’Educació i als dels serveis territorials on, fins ara, només es publicaven les especialitats anualment en cadascuna de les convocatòries.

Actualment a la borsa de treball hi ha 61.431 interins i en la convocatòria de l’any passat se n’hi van inscriure 7.720. Avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució corresponent a les bases reguladores de la borsa i demà es publicarà la convocatòria que s’obrirà de l’1 d’abril de 2019 i fins al 15 de març de 2020.

2 Comentaris on La borsa de mestres interins obrirà tot l’any i es gestionarà amb una aplicació informàtica

  1. J. Morera (Provínica de Barcelona) // 29/03/2019 a les 12:55 // Respon

    Que n’hi hagi 61.431 interins és una trola. Altra cosa diferent és que estiguem apuntats ix mileres de persones. Val a dir que el bloc i acaba en un número – persones amb serveis – El boc II comença en un altre, persones que es varen apuntar però que no han prestar serveis encara. I el bloc III que són els últims en apuntar-se. Quan s’obre una convocatòria els del bloc III passen a la cua del bloc II. I els del bloc II quan treballen passen a la cua del bloc I. Això és com dir que tothome és mestre o mestra sense diferenciar-lo del professorat. S’escriu sense propietat.

  2. Hola, com podem saber quines són les especialitats més necessitades? Jo sóc filòloga anglesa i m’estic traien el Màster per poder donar classes d’anglès a secundària, pero no sé si val la pena apuntar-me ja a la borsa, o esperar-me a tenir el Màster fet.
    Gracies,
    Sílvia.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*