La catedràtica de farmacologia Margarita Arboix és escollida nova rectora de la UAB

Arboix ha obtingut el 60,56% del vot ponderat, per sobre edel 39,44% del catedràtic de física teòrica Antoni Méndez. Prendrà el relleu del fins ara rector Ferran Sancho.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

arboix,0

La catedràtica de farmacologia Margarita Arboix serà la nova rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb el 60,56% del vot ponderat, Arboix ha superat el catedràtic de física teòrica Antoni Méndez (39,44%), i prendrà el relleu del fins ara rector Ferran Sancho.

Arboix s’ha imposat en tots els sectors: professorat, investigadors, estudiants i personal d’administració. La participació ha estat del 71% entre els professors i de tan sols el 5% entre l’estudiantat.

La vencedora dels comicis és llicenciada en Ciències Biològiques per la UB i doctora en la mateixa especialitat per la UAB. La seva àrea d’investigació dins la farmacologia ha estat la farmacologia veterinària (malalties infeccioses i parasitàries), ha codirigit el Grup de Recerca Consolidat de Parasitologia Clínica i Terapèutica (a la UAB i a la UB, i ha format part de projectes europeus com el Comitè Europeu de Medicaments Veterinaris de l’Agència Europea de Medicaments.

Arboix també ha treballat a l’Administració pública en l’última dècada. El 2005 va estar al capdavant dels Serveis Territorials de Salut de Barcelona, i el 2010 va assumir la Direcció General de Recursos Agrícoles i Ramaders del Ministeri de Medi Ambient, a Madrid.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*