La comunitat educativa d’una escola de Premià se subleva davant el nomenament d’un director extern al centre

Ensenyament ha col·locat un director després que dimitís l'anterior d'acord amb el procediment legal, però la comunitat educativa local lamenta que no s'hagi tingut en compte la seva proposta de continuïtat de l'actual equip directiu.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Concentració de diverses AMPA contra la col·locació externa de directors. (Foto: AMPA la Mar Nova)

Concentració de diverses AMPA contra la col·locació externa de directors. (Foto: AMPA la Mar Nova)

La comunitat educativa de l’escola Mar Nova, de Premià de Mar, així com d’altres centres propers, s’han manifestat contra la col·locació per part de l’Administració d’un nou director de fora el centre. Desenes de famílies han protestat aquest migdia per escenificar el rebuig a aquesta decisió, efectuada pel departament d’Ensenyament després de la dimissió de l’actual directora. Generalment, el nomenament de directors ha de passar per un procés de selecció en què s’avalua el projecte i l’experiència del candidat, però en casos extraordinaris com el d’una dimissió la llei preveu que sigui l’Administració la que, a partir d’una proposta de la inspecció, nomeni el nou responsable del centre educatiu.

Malgrat ajustar-se a la llei, el nomentament indigna el professorat i l’AMPA de la Mar Nova perquè menysté la seva proposta, de nomenar un membre de l’actual equip directiu. “Vam donar suport a l’actual equip directiu perquè agafés el relleu després de la dimissió de la directora, però Ensenyament ha decidit imposar una persona externa”, exposen des de l’AMPA. Segons la llei, el nou director ho serà fins que es completi el mandat de l’anterior.

El que més ha sublevat la comunitat educativa, així doncs, és que Ensenyament hagi rebutjat la proposta del centre, que apostava per “l’actual equip directiu, format per persones que van fundar l’escola fa quasi una dècada, que han creat i desenvolupat el seu projecte educatiu i que, per tant, són garantia de continuïtat pedagògica”, argumenten les famílies. Fonts d’Ensenyament, per la seva banda, responen que “després d’escoltar totes les parts” han fet cas a la inspecció perquè el futur director “compleix amb més requisits”, i davant els temors de perdre el projecte educatiu asseguren que no passarà “perquè aquesta decisió hauria de passar per Consell Escolar”.

A la protesta d’aquest dijous hi han participat altres famílies de centres com el Vilamagore (Sant Pere de Vilamajor), el Joan Corominas (Mataró) i Mas Maria (Cabrils). Ha estat la culminació d’una setmana de mobilitzacions de l’AMPA la Mar Nova, que va acampar al centre en protesta per la situació, va recollir més de 100 firmes per aturar el nomenament extern i va aconseguir el recolzament de les forces polítiques locals a excepció de la que governa, CiU, que al·lega que el procediment seguit per Ensenyament és l’habitual en aquests casos.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*