La comunitat educativa recorda el professor Abel Martínez, mort ara fa un any

Ara fa exactament un any la mort d'Abel Martínez, professor de l'Institut Joan Fuster de Barcelona, va commocionar la comunitat educativa.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

unnamed2

L’exterior de l’institut Joan Fuster després dels fets. / ENRIC CATALÀ

Ara fa exactament un any la mort d’Abel Martínez, professor de l’Institut Joan Fuster de Barcelona, va commocionar la comunitat educativa. Martínez va ser víctima d’una ganivetada per part d’un alumne –que patia un brot psicòtic, segons fonts oficials– en horari de classe, un succés gravíssim que va causar un fort impacte entre mestres, alumnes i famílies del centre i d’arreu de Catalunya.

Un any després, diversos actes commemoren la seva figura. La Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, que compta amb la càtedra Abel Martínez des del mes de juliol, celebrarà un homenatge (18 h) al jove docent en el qual hi participarà la directora de la càtedra, Àngels Balcells, el rector Roberto Fernández, el president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, i la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz. La càtedra Abel Martínez promou la recerca en qüestions de convivència escolar, salut mental, i l’impacte de les xarxes socials en l’adolescència.

L’altre homenatge tindrà lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona (19 h) i s’hi congregaran els diversos sindicats de professors d’educació.

En els darrers dies ha trascendit que la família d’Abel Martínez reclamarà un milió d’euros al departament d’Ensenyament en concepte de responsabilitat patrimonial, en considerar que l’Administració era responsable del noi, que va entrar aquell matí a l’institut amb dues armes blanques i va amenaçar i ferir més d’un professor.

La tragedia de l’institut Joan Fuster, a la recerca de respostes

Morir a l’institut

La comunitat educativa assenyala mancances en la detecció de trastorns entre l’alumnat

Per què va fallar la prevenció? Una realitat que cal canviar

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*