La Conferència de Consells Socials busca reemplaçar el seu president després de la seva renuncia

Joaquín Moya-Angeler, imputat pel cas dels ERO a Andalusia, dimiteix després de 20 anys al capdavant del Consell Social d'Almeria. El nom de l'empresari Manuel Pizarro sona com a possible substitut.

João França
 
 
 

Joaquín Moya-Angeler durant una acte de la Conferència de Consells Socials d'Universitat / CCSU

Joaquín Moya-Angeler durant una acte de la Conferència de Consells Socials d’Universitat / CCSU

La presidència del Conferència dels Consells Socials d’Universitats estatal ha entrat aquesta setmana en procés de renovar-se després de la dimissió del seu fins ara conseller, Joaquín Moya-Angeler Cabrera, imputat pel cas dels EROs a Andalusia. Moya-Angeler presidia des de fa 20 anys el Consell Social de la Universitat d’Almeria (UAL) i en aquest temps ha estat President d’IBM a Espanya, conseller d’Indra i vicepresident del grup Leche Pascual.

El fins ara president del Consell Social de la UAL està imputat per suposades irregularitats comeses mentre formava part del Consell Rector de l’agència pública IDEA. Moya-Angeler va ser citat per la jutgessa Alaya, que instrueix el cas, però es va negar a declarar.

Honoris causa aplaçat

La mateixa UAL va aprovar concedir al president del seu Consell Social el títol de doctor ‘honoris causa’, segons explicava el rector Pedro Molina a El Mundo, “en atenció als seus mèrits i la seva contribució desinteressada cap a aquesta institució acadèmica en els últims vint anys, fet que se li ha agraït en forma d’aquest reconeixement”. No obstant, a principi de curs el mateix guardonat va sol·licitar l’aplaçament de la condecoració, suposadament a l’espera de resoldre la seva situació judicial.

Aquest desembre, mesos més tard de la seva imputació, Moya-Angeler anuncia la seva renuncia als càrrecs de president del Consell Socials de la UAL i de president de la Conferència de Consells Socials. En el seu comiat aprofita per enviar un missatge sobre el model de govern de la universitat: desitja, diu, que “en el termini més breu la Universitat tingui el model de govern que es mereix”.

Manuel Pizarro, possible successor

Manuel Pizarro durant un míting del PP el 2008 a Barcelona / PPC

Manuel Pizarro durant un míting del PP el 2008 a Barcelona / PPC

Segons afirmen aquesta setmana al diari ABC fonts del seu entorn, el candidat favorit per la successió en la presidència de la Conferència de Consells Socials és Manuel Pizarro, president del Consell Social de l’Autònoma de Madrid.

Pizarro actualment és conseller d’El Corte Inglés. Ha estat president d’Endesa, d’Ibercaja i de la CECA (Confedereción Española de Cajas de Ahorro), així com conseller de Telefónica. El 2008 es va presentar a les eleccions amb el Partit Popular com a número 2 de Mariano Rajoy.

“Les fonts consultades apunten que Pizarro podria aportar la seva experiència a la Conferència per contribuir a millorar la qualitat de les universitats i el debat de com la societat finança la universitat i de com la universitat retorna a la societat els fons rebuts”, assegura ABC.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*