La consellera Camps deixa el càrrec pel fracàs del TIL

La suspensió del model de trilingüisme per ordre dels jutges ha provocat el cessament de Joana Maria Camps, que serà substituïda per la portaveu del Govern Núria Riera, persona de confiança de Bauzà.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Joana Maria Camps renuncia al càrrec de consellera d'Educació de les Illes Balears.

Joana Maria Camps renuncia al càrrec de consellera d’Educació de les Illes Balears.

El fracàs del TIL ha provocat el cessament de la consellera d’Educació de les Illes Balears, Joana Maria Camps. Les resolucions judicials que en els darrers dies han suspès el decret i l’ordre de desplegament del model trilingüe als centres educatius han estat l’estocada definitiva per al segon conseller d’Educació de l’actual legisatura, després de la destitució el maig del 2013 del llavors conseller Rafael Bosch.

L’encarregada de substituir Camps i agafar les regnes d’Educació, una cartera ara mateix molt calenta, serà Núria Riera, fins ara consellera d’Administracions Públiques i portaveu del Govern de José Ramón Bauzà. La informació l’ha avançat el diari Última Hora, que ha revelat que Camps ja va comunicar ahir al president que no tenia pensat continuar al càrrec després de l’enèsim revés patit pel TIL.

Núria Riera, llicenciada en dret i funcionària de carrera, és una persona de confiança de Bauzà. Com a portaveu ha estat l’encarregada d’afrontar les situacions difícils en nom del Govern, com ho va fer dilluns passat en una compareixença en què va assegurar que es recorreria la suspensió del TIL i es mantindria la seva aplicació a les aules.

La seva vinculació al món de l’educació és inexistent al seu currículum, que en canvi recull una rica trajectòria en càrrecs de l’administració autonòmica i local. Abans d’entrar al Govern l’any 2013, havia estat directora general de la Funció Pública, Administració Pública i Qualitat dels Serveis, i abans havia passat per diferents serveis jurídics com el del Servei de Salut.

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*