La crida de l’Escola Valenciana reuneix milers de persones

En un ambient completament festiu, amb l'actuació destacada d'una desena de muixerangues, la marxa ha reivindicat un replantejament del sistema educatiu valencià

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Milers de persones han omplert els carrers de València per defensar un nou model d’educacio plurilingüe, amb el valencià com a llengua de referència, inclusiu, coeducador, laic i públic. Els manifestants han respost a la Crida per l’escola que volem, convocada per l’entitat Escola Valenciana, i han recorregut els carrers de València des de la plaça Sant Agustí fins a les portes del Palau de la Generalitat.

En un ambient completament festiu, amb l’actuació destacada d’una desena de muixerangues, la marxa ha reivindicat un replantejament del sistema educatiu valencià d’acord amb la proposta elaborada per Escola Valenciana: L’escola que volem. Una escola valenciana per al segle XXI. “Hem de fer veure a la ciutadania que tenim un gruix de capital humà que dona suport a l’escola valenciana”, assegurava ahir a El Diari de l’Educació Vicent Moreno, president de l’entitat.

La manifestació d’ahir al vespre, a més d’intentar marcar l’agenda educativa al País Valencià -i influir en els partits polítics que concorren a les eleccions autonòmiques de maig-, serveix també per donar el tret de sortida a les Trobades de l’Escola en Valencià 2015, que celebren aquest curs el seu trentè aniversari. Es tracta de jornades  que reivindiquen un ensenyament en valencià i que es duen a terme a tot el territori durant la primavera.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*