La Facultat d’Educació de la UB arranca el curs sense uns 200 professors

Les complicacions burocràtiques han retardat la contractació d'un terç de la plantilla docent dels estudis de magisteri de la UB, fet que ha indignat els estudiants, que durant dues setmanes perden algunes classes.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Els estudiants de magisteri de la Universitat de Barcelona, que iniciaven el curs aquest dimarts, s’han trobat en molts casos que no podien anar a classe perquè no s’havia contractat encara als professors. En total són 200 docents associats -un 30% del total- els que estan en tràmit de contractació per a incorporar-se a la feina, fet que ha deixat els alumnes sense algunes de les seves classes durant aquesta primera setmana i probablement en alguns casos també la que ve, segons han publicat El Periódico i La Vanguardia.

El motiu d’aquest inesperat ajornament, que ha indignat els estudiants -que paguen al voltant de 1800 de matrícula cada any-, són les complicacions burocràtiques, derivades de la contractació de cop dels 200 associats per a l’actual curs 2014-2015, segons ha explicat la universitat. La UB justifica que aquesta vegada, a diferència de cursos anteriors, ha estat el deganat d’Educació l’encarregat del procés de selecció del professorat vacant, mentre que abans ho feia el vicerectorat de professorat de la universitat. A més, als candidats se’ls hauria demanat molta més documentació, i inclús entrevistes personals.

La Facultat d’Educació es va crear el mes de juny passat, i integra estudis d’Educació Infantil, Educació Primària, Pedagogia i Treball Social. Els més perjudicats per aquesta incidència han estat els dos primers, en assignatures com Didàctica de les Matemàtiques o de les Ciències Socials. Segons desvelava El Periódico, són 179 classes les que no han començat encara i 75 les que no tenen professor assignat.

Des de la universitat s’han afanyat a assegurar que totes les hores perdudes de classes es rcuperaran a través d’activitats en paral·lel o del campus virtual.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*