La Generalitat refusa rebaixar les taxes universitàries encara que s’aprovin nous pressupostos

El secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, considera que caldrien 60 milions que el seu pressupost no té per rebaixar les taxes el 30%, com mana una moció del Parlament de 2016 i demanen els impulsors de la ILP Universitats, presentada fa unes setmanes.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Francesc Xavier Grau | Foto: Generalitat de Catalunya

En una trobada informal amb periodistes, Francesc Xavier Grau ha expressat el seu rebuig al que proposa la ILP Universitats, que es presentarà al Parlament un cop s’hagin recollit les 50.000 signatures necessàries. “Creiem que la ILP no és correcta”, va dir Grau, el qual va argumentar que al seu pressupost li falten 42 milions d’euros per complir els increments salarials del personal universitari acordats, i que encara li faltarien 60 milions més amb la rebaixa del 30% de les taxes.

Segons informa avui La Vanguardia, Grau va recordar als periodistes que encara està treballant amb pressupostos prorrogats, ja que els nou pressupostos de la Generalitat encara no estan aprovats. En cas que s’aprovin, el seu càlcul és que podrà comptar amb 72 milions addicionals, dels quals 42 aniran per l’increment salarial i al voltant de 15 milions a la rebaixa de preus, però no a través d’una rebaixa general de les taxes, sinó d’un increment de les beques salari per als estudiants amb més dificultats. L’excedent restant aniria a contractació de joves.

El passat 31 de gener es va presentar a l’aula magna de la UB el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que té per objectiu que el Govern català rebaixi les taxes universitàries en un 30%. Aquesta ILP ha rebut el suport de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), i per tant de les juntes de govern de les diferents universitats públiques, així com del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT).

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*