La Generalitat restringeix les ajudes a parts i adopcions múltiples

Davant la denúncia de l'associació de famílies nombroses, Benestar Social i Família explica que les ajudes, fins ara universals, es distribuiran en funció de la renda.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Bessons.

Bessons.

El departament de Benestar Social i Família restringirà les prestacions econòmiques que rebien les famílies en els casos de parts, adopcions, tuteles o acolliments que siguin múltiples. Aquesta era una ajuda que fins ara la Generalitat garantia de manera universal a tots els pares i mares, però d’ara endavant es distribuirà en funció de la renda.

Aquesta mesura l’ha fet pública l’associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc), després de rebre queixes per part d’algunes famílies i de revisar els pressupostos de la Generalitat per al 2014. De fet, la Fanoc ha denunciat que se suprimia completament l’ajuda. Però la consellera de Benestar, Neus Munté, ha respost que no, que “se suspèn la universalitat de l’ajuda però es manté la prestació en funció de la renda”.

Munté ho ha assegurat en una resposta parlamentària, amb la qual ha volgut deixar clar que les famílies amb ingressos baixos no deixaran de percebre aquesta prestació. El que no ha esclarit és quin serà el llindar per optar a les ajudes. Des del departament, però, avancen que la prestació serà de 663 euros en cas de dos fills, 1.020 euros en el cas de tres i 1.224 en el cas de quatre. Sempre tractant-se d’un pagament únic.

“Aquesta decisió contrasta amb les declaracions del Govern de mantenir les prestacions socials amb els nous impostos”, ressaltaven aquest dimarts des de l’Associació de Famílies Nombroses. “El pitjor per al futur d’un país és jugar amb les polítiques de suport a les famílies, cosa que no fa ni un sol país europeu”, expressava Roger Sánchez, president de la Fanoc, “tots són conscients que la família s’ha convertit en la primera ONG del país”.

Sánchez considera, a més a més, que la mesura és especialment cruel perquè, en època de crisi, les tuteles i els acolliments de més d’un infant per família estan augmentan.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*