La Generalitat valenciana avança cap a la gratuïtat dels llibres de text

Les famílies rebran 100 euros d'entrada i 100 més en retornar els llibres en bon estat, que serviran per acumular un banc de material escolar gratuït.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

110912 BARCELONA Clase de sexto grado Vuelta al cole en el colegio Ramon Llull de Barcelona EDU BAYER

Foto: EDU BAYER

Les famílies dels escolars valencians rebran aquest curs fins a 200 euros per a la compra de llibres de text, en el que és el primer esglaó d’un pla que ha d’implantar la gratuïtat d’aquests materials al País Valencià. “L’ensenyament públic i gratuït inclou també l’accés als llibres de text”, ha proclamat el president valencià Ximo Puig, en la presentació del programa, acompanyat del conseller d’Educació, Vicent Marzà.

L’ajuda de 200 euros està prevista per al curs que comença en els propers dies. Al llarg del primer trimestre s’abonaran 100 euros a totes les famílies que presentin els tiquets de compra dels llibres als seus respectius ajuntaments. Una vegada acabat el curs, si els llibres continuen en bones condicions, es podran entregar a l’escola a canvi dels 100 euros restants. Amb aquest procediment, per tant, els centres educatius aniran acumulant un banc de llibres que ja seran gratuïts per als alumnes del curs següent.

Generalitat valenciana

Generalitat valenciana

La Generalitat ha detallat que destinarà fins a 100 milions d’euros per al pla, anomenat #XarxaLlibres, una despesa que assumiran en parts similars la pròpia Administració autonòmica, les diputacions i els ajuntaments. Es preveu que se’n beneficiïn fins a mig milió de famílies.

“És més que una ajuda, és un projecte educatiu, social, de cooperació i participació de les comunitats educatives”, ha manifestat Marzà. La proposta de la Generalitat ha comptat amb el suport immediat de la presidenta de la Conferència d’AMPA Gonzalo Anaya, Eva Grimaltos.

Aquest curs es preveu un augment en la despesa de llibres de text, segons l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris, atès que els nous temaris de la LOMCE impedeixen la reutilització dels materials. La majoria de famílies (un 60%, segons l’estudi) creu que es gastarà entre 300 i 700 euros aquest setembre.

El ministeri recupera les seves beques

Una de les principals notícies del pressupost del Ministeri d’Educació és la recuperació de les ajudes a la compra de llibres de text, una partida que havia passat dels 100 milions d’euros el 2012 a pràcticament zero el curs passat. Ara està pressupostat que el Ministeri reparteixi a les comunitats autònomes un total de 48 milions repartits entre els dos propers cursos.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*