La Generalitat valenciana incompleix la llei en exigir el pagament de la sanitat a menors sense papers

El PSOE denuncia que intentar cobrar 375 euros a un nen búlgar atès en un hospital públic va contra la normativa i és contraproduent

eldiariocv
 
 
 

Piden-Carlos-III-hospital-referencia_EDIIMA20140817_0126_13

Aquest és un article publicat a eldiariocv

El partit dels socialistes valencians ha denunciat que la Generalitat incompleix la llei que contempla l’atenció gratuïta als menors immigrants que no tinguin papers, arran de la factura emesa per l’Hospital Clínic de València, que pretén cobrar 375 euros a la família d’un nen búlgar que va ser atès al centre.

Els socialistes asseguren que el govern valencià va més enllà del que marca el ja estricte Reial decret llei 16/2012, aprovat pel govern de Mariano Rajoy per regular -limitar o cobrar, bàsicament- l’atenció en centres sanitaris públics a molts immigrants.

Tot i que “va trencar la universalitat de l’assistència que s’havia aconseguit en aquest país“, aquest restrictiu Reial decret que contempla l’atenció gratuïta als menors“, diu el portaveu socialista de sanitat a les Corts, Ignacio Subías.

“Els immigrants tenen por d’acudir als serveis sanitaris, perquè en moltes ocasions els passen factures que evidentment no poden pagar, i altres vegades els demanen compromisos previs de pagament”Per això, segons Subías, tot això porta a l’exclusió de molts ciutadans, provocant els problemes que tantes vegades hem denunciat amb conseqüències molt greus tant a nivell personal com per a la salut pública“.

El PSPV ha tornat a exigir la retirada del Reial decret llei 16/2012, “que suposa el major atac al sistema sanitari públic, a la universalitat del sistema i l’equitat dels ciutadans davant les prestacions sanitàries”. “Una societat ha de regir-se per valors, i si no, s’ha de plantejar seriosament què està fent i quines són les seves prioritats.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*