La Marina ja té l’ascensor

Ara fa un any l'escola Baldiri Reixach de Badalona es va revoltar per reclamar un ascensor per a la Marina. Ella es desplaça en cadira de rodes i fins ara no podia accedir als pisos superiors de l'escola. Aquesta setmana, encara que amb set mesos de retard, la Marina ha pogut estrenar l'ascensor de l'escola.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La Marina l'any passat, quan encara no tenia l'ascensor.

La Marina l’any passat, quan encara no tenia l’ascensor.

Ara fa un any l’escola Baldiri Reixach de Badalona es va revoltar per reclamar un ascensor per a la Marina. Ella es desplaça en cadira de rodes -per haver patit un tumor a la medul·la espinal- i fins ara no podia accedir als pisos superiors de l’escola, on s’hi ubiquen les classes de Primària, l’etapa que tot just la Marina ha iniciat aquest curs. Amb aquest impediment, en aquests set primers mesos de curs el centre ha hagut de traslladar la classe de la Marina a uns mòduls pensats per al preescolar, a la planta baixa.

Però l’objectiu de la comunitat educativa era que la Marina es pugués desplaçar per tot el centre amb naturalitat, i per això reclamaven un ascensor que li ho permetés. Van aconseguir arrencar el compromís de la Generalitat i de l’Ajuntament de Badalona, i finalment, tot i que amb set mesos de retard -havia d’estar llest a l’inici del curs-, el Baldiri Reixach ha estrenat el seu ascensor.

En declaracions a El Periódico, la mare de la Marina, Aida Cano, explicava que “l’elevador ja estava col·locat des de fa un temps, però el que ha tardat més, pel que sembla, és l’autorització municipal”. “És una victòria petita, però important”, celebrava.

Les reivindicacions del Baldiri, tanmateix, no s’acaben aquí. Les seves mobilitzacions l’any passat no responien només al cas de la Marina, sinó també a l’intent d’evitar que els tanquessin una línia. El curs passat el departament d’Ensenyament, escudant-se en la davallada demogràfica, els va suprimir un grup de P-3, una situació que pateixen altres centres públics al barri.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*