La policia investiga a Múrcia el suïcidi d’una nena de 13 anys que patia assetjament

Dimarts passat, a la pedania d'Aljucer, Múrcia, es va suïcidar al seu domicili una nena de 13 anys. Segons la família, el suïcidi estaria relacionat amb l'assetjament escolar que patia ella des de feia temps i que l'havia obligat a canviar de centre educatiu aquest curs.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Augmenten els casos d'assatjament escolar atesos per telèfon / SANDRA LÁZARO

La nena s’havia canviat d’escola després de patir assetjament / SANDRA LÁZARO

Dimarts passat, a la pedania d’Aljucer, Múrcia, es va suïcidar al seu domicili una nena de 13 anys. Segons la família, el suïcidi estaria relacionat amb l’assetjament escolar que patia ella des de feia temps i que l’havia obligat a canviar de centre educatiu aquest curs. La Policia Nacional ha obert una investigació per esclarir aquesta suposada relació.

El cas està en mans del Grup de Menors de la Policia Nacional de Múrcia (GRUME), que començarà la investigació en l’entorn educatiu de la jove. Així ho ha avançat el diari local ‘La opinión’, que s’ha fet ressò també de declaracions de la mare de la víctima on explica que la nena havia amenaçat amb suïcidar-se inclús el dia abans de fer-ho.

El curs passat va començar l’assetjament a l’institut Juan de la Cierva per un grup de companys. Segons fonts de la família, el centre educatiu va saber de la situació, però fins que no van passar alguns mesos i la nena finalment va parlar amb els seus progenitors, no es van prendre mesures. Els pares de la noia van denunciar la situació davant el centre, que va prendre cartes en l’assumpte i, pel que sembla, va expulsar algun dels protagonistes de l’assetjament.

La nena va canviar de centre a petició de la família directament a la Conselleria i després d’aconseguir un informe psicològic de la professional que l’estava tractant. D’aquesta manera, va començar el curs al Licenciado Francisco Cascales, de la ciutat de Múrcia. Segons Educació, “el protocol es va activar, es va investigar i es van prendre decisions en col·laboració amb la família”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*