La revista ‘Educació Social’ celebra el seu 20è aniversari

La revista 'Educació Social. Revista d'Intervenció Socioeducativa', una de les publicacions de referència dels educadors socials i els professionals del sector, celebra el seus 20 anys en actiu.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

José Antonio Caride, Paco López, Josep Maria Garrell, Anna Berga i Jesús Vilar

José Antonio Caride, Paco López, Josep Maria Garrell, Anna Berga i Jesús Vilar durant l’acte de celebració dels 20 anys de la revista.

La publicació Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa, editada per la Facultat d’Educació Social i Treball Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull, celebra el seu 20è aniversari. Aquesta setmana, i en motiu dels seus 20 anys d’existència, s’han reunit personalitats que han ajudat a mantenir i fer créixer el projecte.

La revista va ser la primera editada a Espanya en tractar temes relacionats amb l’Educació Social. Va néixer amb la primera fornada de diplomats en Educació Social a tot l’Estat i, segons Anna Berga, l’anterior directora de la publicació i actual secretària de la Universitat, l’objectiu del moment era “posicionar una determinada mirada sobre què era l’Educació Social“. Avui, després d’aquesta trajectòria, s’ha convertit en una de les publicacions de referència pels educadors socials, els estudiants i els professionals de la intervenció educativa i social d’Espanya i també de Llatinoamèrica.

Ara la publicació ha deixat el paper i es poden consultar el seu fons editorial i els continguts actuals en línia. Per Berga, la revista ‘Educació Social’ és una metàfora de la pròpia professió que ha de trobar l’equilibri entre “ser una eina al servei de la professió i fer-se un lloc digne entre les revistes universitàries i indexades”.

La publicació vol contribuir a l’elaboració de la difusió i l’estudi de l’Educació Social, debatent i reflexionant marcs teòrics i pràctics que ajudin a millorar aquest àmbit d’intervenció. Segons José Antonio Caride, membre del comitè científic i catedràtic de la Universitat de Santiago, la revista “ens dóna la possibilitat de seguir construint professionalment i científicament l’Educació Social”.

L’actual director de la publicació, Jesús Vilar, destaca que la revista és un vehicle que “que genera comunicació entre persones que tenen inquietuds i les que tenen propostes i idees”. El rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garell, per altra banda ha reconegut el lideratge de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés en la construcció de l’Educació Social i ha animat a la institució a “continuar reivindicant la recerca en el camp social”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*