Les AMPAs de la concertada denuncien “infrafinançament” i es queixen “d’atacs a les escoles d’iniciativa social”

La CCAPAC i la FAPEL consideren que la davallada de 69 milions d’euros en els concerts suposa una “discriminació per les famílies” i demanen un “sistema de finançament garantit per a tots”

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Josep Maria Romagosa, president de la CCAPAC i Josep Manuel Prat, president de la FAPEL

La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL), representants majoritàries de les AMPAs de les escoles concertades de Catalunya denuncien un “infrafinançament” que consideren que suposa una “discriminació per a les famílies” i demanen “posar fi a la desqualificació injustificada i demagògia contra les escoles concertades”, tal com han expressat en roda de premsa aquest dimarts.

Així, consideren que les dotacions econòmiques del concert que reben les escoles concertades són “insuficients i ens obliga a contribuir-hi per tal que es pugui oferir el servei educatiu”, segons afirma Josep Maria Romagosa, president de la CCAPAC. En aquesta línia afegeix que aquesta “baixa dotació contravé allò establert a la LEC i dificulta l’equitat amb la que tots ens sentim compromesos” i reclama un “sistema en el que el finançament estigui garantit per a totes les famílies en condicions d’igualtat”.

Amdues AMPAs han denunciat una davallada de 69 milions d’euros en la dotació econòmica corresponent al concert des de 2010 a 2015, fet que ha portat a que l’augment de les aportacions de les famílies a l’escola concertada ha pujat 114 milions d’euros de 2010 a 2015, segons dades de l’IDESCAT. Tot i això, també s’ha d’esmentar, que hi ha hagut un increment significatiu de famílies que trien la concertada.

El president de la FAPEL, Josep Manuel Prats considera que aquest panorama obliga a les famílies de la concertada a fer “un esforç suplementari” i afegeix que “el finançament del sistema hauria de ser igual per a tots, independentment que es triï escola pública o concertada”.

Gràfic elaborat per la CCAPAC i la FAPEL amb dades de l’IDESCAT

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*