Les Escoles Oficials d’Idiomes catalanes són les més cares d’Espanya

A Catalunya un curs costa 305 euros i a Madrid, 269. A Canàries o Euskadi no arriben als 75 euros. El cost d'estudiar un idioma per la via oficial pot variar un 300% a Espanya en funció de la comunitat autònoma

Daniel Sánchez Caballero
 
 

En quines comunitats autònomes costa més estudiar idiomes?


Gráfico: Belén Picazo

El cost d’estudiar un idioma per la via oficial pot variar un 300% a Espanya en funció de la comunitat autònoma. Des que es va harmonitzar l’espai europeu i les autoritats autonòmiques van començar a fer i desfer en les escoles oficials d’idiomes segons els seus interessos, Catalunya i Madrid –i no és novetat– més que tripliquen el preu d’Andalusia i Canàries, per exemple. Més encara: ni tan sols totes les autonomies assoleixen el mateix nivell d’idiomes a què és possible accedir-hi.

Els preus per matricular-se en un any d’un idioma en les diferents escoles oficials d’idiomes varien molta. L’arc va des dels 305 euros per curs que costa en els centres catalans (inclòs un complement de 30 euros per a “activitats pedagògiques i culturals”) o els 269 de Madrid fins als 70 de les Canàriesels 72,36 d’Euskadi (veure taula). Això dóna una diferència de preu de més del 335%. En la majoria de les autonomies les taxes cauen a la meitat per a famílies nombroses o són gratuïtes per a casos especials.

Aquest és un reportatge publicat a eldiario.es. Aquí podeu llegir la informació completa sobre els preus de les EOI.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*