Les universitats europees alerten a la UE contra una retallada en recerca

L'Associació Europea d'Universitats critica la reducció de la despesa en recerca que planteja l'esborrany de pressupost per al 2015.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Cada universitat que rep fons federals gasta aquests diners als EUA donant suport a empreses tant grans com petites. / Fotolia.

Investigador treballa en un laboratori / Fotolia.

Les universitats europees s’avancen a una retallada pressupostària i hi expressen la seva oposició. En un comunicat, l’Associació Europea d’Universitats (EUA, segons les seves sigles en anglès) alerta contra la reducció de la despesa en recerca que planteja l’esborrany de pressupost per al 2015 de la Comissió Europea.

“Les retallades proposades en recerca no estan en línia amb l’objectiu de la Unió de crear una societat del coneixement europea competitiva”, asseguren. I remarquen que tant la recerca com l’educació han estat destacades pels legisladors com a curcials pel futur d’Europa.

Una altra problemàtica que destaquen és l’aplaçament de pagaments del pressupost europeu. En el cas de les universitats, això provoca problemes en els projectes de recerca, com per exemple el fet que en alguns casos els beneficiaris dels ajuts han d’avançar el finançament, a vegades amb crèdits a preu de mercat.

L’EUA es mostra preocupada per la tendència del pressupost i destaca que el finançament de la UE representa ingressos cada cop més importants per a les universitats europees, sobretot tenint en compte el context de reducció de la despesa nacional en educació superior i recerca en molts països europeus.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*