Les vacunes salven cada any entre dos i tres milions d’infants (però no tots)

Un de cada cinc nens i nenes a tot el planeta segueix sense tenir accés a la vacunació bàsica, una desatenció que provoca que cada any morin 1,5 milions d'infants al món que es podrien haver salvat amb aquesta prevenció.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Les vacunes salven vides. Entre dos i tres milions de nens i nenes eviten la mort gràcies a la vacunació contra malalties com el xarampió, la diftèria o la tos ferina, que en països en vies de desenvolupament i sense condicions sanitàries poden resultar fatals. Tot i així, encara ara uns 22,6 milions d’infants a tot el planeta -això vol dir un de cada cinc- segueix sense rebre les vacunes bàsiques. Aquesta manca d’assistència fa que, d’aquest elevat nombre de nens i nenes, fins a 1,5 milions acabin morint cada any.

Aquestes dades les ha fet públiques Unicef en motiu de l’inici de la Setmana de la Vacunació -del 24 al 30 d’abril-, i en el marc d’una campanya que pretén fer arribar aquestes injeccions preventives al 100% dels infants del planeta. “La vacunació és una de les principals eines en la reducció de la mortalitat infantil. El 30% de les morts de menors de 5 anys es podria prevenir” amb una vacuna, apunta l’organització.

Precisament es dona la situació que allà on no arriben les vacunes és on les situacions són conflictives i els índex d’exclusió social i pobresa són més elevats. El xarampió, per exemple, segueix sent causa de mort per a 330 nens i nenes cada dia, sobretot a regions de l’Àfrica i l’Àsia.

La campanya de la UNICEF pretén recaptar 100 milions de dòlars per impulsar programes de prevenció de malalties a vuit països que “necessiten suport urgent, ja sigui perque la seva immunització de rutina està per sota del 70% o perquè la pòlio és encara més endèmica o constitueix una amenaça”, expliquen des de l’organització d’ajuda internacional a la infància.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*