L’escola concertada denuncia una “campanya en contra” durant el procés de preinscripcions

La Confederació Cristiana d'Associacions de Pares de Catalunya considera que certs municipis menyspreen l'escola concertada. Han apuntat que les instàncies polítiques municipals "no tenen dret" de promocionar la pública per sobre de la concertada, tot i que sense referir-se a cap localitat en concret

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

L’escola concertada denuncia una campanya en contra en el període de preinscripcions

La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares de Catalunya (CCAPAC) -entitat majoritària en el sector de l’escola concertada- ha denunciat que durant el procés de preinscripció d’enguany s’estan trobant amb una “campanya en contra” i asseguren que no entenen “les campanyes d’alguns ajuntaments en favor de l’escola pública tot menyspreant les comunitats educatives de les escoles concertades”, ha declarat Josep Maria Romagosa, president de la CCAPAC. Així mateix, ha afirmat que aquesta amb aquesta “campanya”, els municipis “condicionen la llibertat d’elecció de les famílies”.

Des de la CCAPAC consideren que les instàncies polítiques municipals “no tenen dret” a promocionar la pública per sobre de la concertada i consideren que des d’alguna de les darreres campanyes de defensa de l’escola pública se’ls acusa de “manllevar recursos a la pública i d’institucionalitzar la segregació per raons socioeconòmiques o creences religioses”.

Romagosa es defensa assegurant que “creuen en la llibertat d’educació perquè només des de la singularitat es pot garantir la pluralitat”. Així mateix, ha carregat contra el que anomena un “uniformisme adoctrinador” que pretén construir una societat plural “uniformitzant l’educació i eliminant la diferència”, però sense referir-se en cap moment a cap municipi, associació ni instància política en concret.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*