Escola Cristiana demana perdó pels casos d’abusos sexuals: “Ens avergonyeix profundament”

"Hem viscut i vivim amb vergonya, indignació i tristesa els casos d'abusos a menors", expressen en una carta a La Vanguardia

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La federació de centres educatius Escola Cristiana de Catalunya ha demanat perdó pels casos d’abusos sexuals que s’han destapat en algunes de les seves escoles. “Ho sentim, ens avergonyeix profundament i demanem perdó a les víctimes i les seves famílies”, han expressat en una carta al diari La Vanguardia, tres mesos després que diversos exalumnes denunciessin haver estat víctimes d’abusos a l’escola Maristes de Sants-Les Corts.

“Hem viscut i vivim amb vergonya, indignació i tristesa els casos d’abusos a menors que s’han denunciat en els últims mesos en diferents escoles del nostre col·lectiu”, han manifestat. “Les escoles afectades s’han posat a disposició de les víctimes per intentar reparar els danys i donar-los suport psicològic i jurídic necessari”, afegeixen.

Des d’Escola Cristiana asseguren que vetllaran perquè no es produeixi cap abús més en qualsevol dels seus centres, però a la vegada admeten que “ni la societat ni les escoles podem garantir que no tornarà a passar”. “Els protocols actuals permeten detectar i denunciar amb agilitat casos d’aquestes característiques i centrar els esforços convenients a generar i desenvolupar una cultura de la prevenció”, conclouen, però alerten que per a eradicar aquesta xacra cal que s’hi involucrin tots els agents socials.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*