L’escola Mar Nova de Premià de Mar es rebel·la contra el seu tancament

Ensenyament tanca el P-3 del centre el curs vinent i fusionarà l'escola amb el CEIP Montserrat el curs 2017-2018. L'AMPA lamenta que es perdrà un projecte educatiu innovador

Pau Rodríguez
 
 
 

Activitat per protestar contra el tancament de l'Escola Mar Nova

Activitat per protestar contra el tancament de l’Escola Mar Nova

Les famílies de l’escola Mar Nova de Premià de Mar no estan disposades a acceptar el tancament definitiu del seu centre, que està previst que s’iniciï al setembre que ve amb la supressió del grup de P-3 i culmini el curs 2017-2018 amb la integració de tots els seus alumnes a la veïna escola Montserrat. L’AMPA, després que dijous se’ls confirmés la voluntat de clausura en una assemblea amb presència de les autoritats municipals, assegura que està disposada a intensificar les protestes, en una lluita que compta amb el suport de les associacions de famílies de totes les escoles públiques del centre i tots els grups municipals de l’Ajuntament de Premià.

No és la primera vegada que l’espasa del tancament penja sobre aquest centre, arran de la caiguda de la natalitat en els últims anys, però en aquesta ocasió no sembla que l’Administració acabi recapacitant. El cert és que per al proper curs només es van preinscriure al P3 del centre 11 alumnes, una xifra que el departament d’Ensenyament considera insuficient per mantenir la línia, però les famílies asseguren que pel curs següent (2017-2018) hi ha fins a 27 famílies disposades a matricular els seus fills en el primer curs d’Infantil. El de la Mar Nova és un dels 54 grups públics de P3 que se suprimiran el curs vinent (64 a la concertada), però el seu cas és l’únic que suposarà la desaparició progressiva del centre.

El que més preocupa a les famílies, tanmateix, és la pèrdua del projecte educatiu de la Mar Nova, que consideraven valuós pel fet de potenciar metodologies cada cop més reconegudes com el treball per projectes o per racons. La fusió d’una escola d’aquestes característiques amb una altra en un marge de dos anys “podria comportar greus disfuncions en el centre que en sorgís”, lamenten els pares i mares. “Implementar una fusió exprés’ és imprudent perquè posa en risc la cohesió dels claustres de mestres dels dos centres”, conclouen.

En tenir constància de la voluntat de tancar el centre, les famílies s’han mobilitzat fins al punt d’aconseguir, a través d’una moció, el suport de tots els grups municipals de Premià de Mar, entre ells el de CiU, que Governa la localitat amb l’alcalde Miquel Buch. És per això que l’AMPA retreu també al departament d’Ensenyament que menystingui la voluntat del municipi, precisament després que el Parlament l’instés a evitar la supressió d’unitats escolars si no compta amb el consens del món local.

Més enllà de la caiguda de la demografia, des de l’AMPA consideren que el tancament respon a un càstig per part de l’Administració per haver estat una escola especialment combativa. La Mar Nova es va mobilitzar per aconseguir un servei de menjador que anés d’acord amb el seu projecte pedagògic i les seves famílies han participat en la campanya d’insubmissió a les proves de competències bàsiques. Des d’Ensenyament neguen rotundament aquest extrem i asseguren que l’únic motiu del trasllat del centre és demogràfic.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*