L’escola valenciana crida per un canvi en el model educatiu

La 'Crida per l'escola que volem' aplega aquest dissabte a València els partidaris del nou model de sistema educatiu que va plantejar Escola Valenciana fa dues setmanes.

Pau Rodríguez
 
 
 

Muixerangues.

Muixerangues.

La comunitat educativa del País Valencià, convocada per l’entitat de defensa de la llengua Escola Valenciana, se cita aquest dissabte a la capital per reivindicar un nou model educatiu. Es tracta de la Crida per l’escola que volem, un primer acte –que es preveu multitudinari– després de la presentació fa dues setmanes de les bases per a una nova llei educativa.

La manifestació, prevista per les 18 h a la plaça de Sant Agustí, serà un autèntic desplegament de mostres de cultura valenciana, amb la presència d’una desena de muixerangues, gegants, botafocs i tabalers, entre altres. La jornada festiva coincideix amb el Dia Internacional de la Llengua Materna, i servirà també de tret de sortida a les Trobades de l’Escola en Valencià 2015, que apleguen cada primavera milers de persones arreu del territori.

“Hem de fer veure a la ciutadania que tenim un gruix de capital humà que dona suport a l’escola valenciana”, assegura Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana. Un capital que, segons Moreno, té un pes important a tot el territori -l’entitat té coordinadores a cada comarca-.

Dues setmanes després d’haver presentat les seves bases per a un model d’escola que deixi enrere l’etapa -al seu parer- retrògrada del PP, Moreno assegura que “els partits, sindicats i altres entitats als quals els hem presentat el document s’han mostrat molt participatius i oberts a rellegir-lo i veure si la poden assumir com a projecte”. Escola Valenciana planteja un sistema educatiu plurilingüe però que tingui el valencià com a llengua principal, democràtic, públic, laic, inclusiu, coeducador, crític i innovador.

La intenció de l’Escola Valenciana és que, sigui quin sigui el partit que surti vencedor dels comicis autonòmics del mes de maig, assumeixi el model plantejat per l’entitat -o si més no bona part del document-.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*