Més del 97% dels alumnes superen la Selectivitat

La nota mitjana del polèmic examen d'Economia i Empresa ha estat de 5,19, quasi la més baixa de totes. Així i tot, la secretària general del CIC Mercè Jou ho ha emmarcat dins la "normalitat"

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Primera jornada de la selectivitat a la Facultat de Psicologia de la UB / SANDRA LÁZARO

Primera jornada de la selectivitat a la Facultat de Psicologia de la UB / SANDRA LÁZARO

La gran majoria dels alumnes que s’hi presenten segueixen aprovant les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). El 97% dels 31.065 estudiants que van realitzar els exàmens de l’anomenada Selectivitat els han superat, amb una nota mitjana de 6,6. La publicació dels resultats ha revelat també que les queixes per la dificultat de l’assignatura d’Economia i Empresa no eren infundades: la nota mitjana ha estat quasi la més baixa de totes les matèries de les PAU, de 5,19 punts.

“Són uns resultats pràcticament idèntics als de les proves del 2015”, ha valorat Mercè Jou, secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que ha celebrat la normalitat amb què es van dur a terme els exàmens els dies 14, 15 i 16 de juny. Jou ha aprofitat per reiterar el missatge que, malgrat la LOMCE, que preveu ja a partir del curs que ve una revàlida a final de Segon de Batxillerat, “les PAU es realitzaran” igualment. “Es manté la vigència de l’acord adoptat pel sistema universitari català per continuar les proves”, ha sentenciat.

Com és tradició, el CIC ha fet públiques les notes més altes de l’actual convocatòria. L’estudiant amb millors resultats de la Selectivitat ha estat Patrícia Torres, de l’institut Pons d’Icart de Tarragona, que ha obtingut un 9,8 de mitjana. Es tracta d’una jove que va avançada un curs, és judoka d’elit i ara vol estudiar el doble grau de Bioquímica i Biotecnologia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, segons ha explicat a la premsa. Per darrere seu hi han quedat cinc estudiants barcelonins i un de gironí, amb una nota de 9,7.

Un 57,3% aprova Economia i Empresa

En sortir de l’examen d’Economia i Empresa, molts estudiants es van queixar que era massa complicat i llarg, i alguns van iniciar una campanya per demanar que es prenguessin mesures. Més enllà de si les seves demandes són fundades, el cert és que l’examen era difícil. Així es dedueix de la nota mitjana que han tret els alumnes, de 5,19 punts, la més baixa de totes les matèries a excepció d’Electrotècnia (4,73).

A preguntes dels periodistes, Mercè Jou ha detallat que en aquesta assignatura ha aprovat només el 57,3% dels alumnes. Així i tot, la secretaria general ha assegurat que això es troba dins la “normalitat”, atès que aquesta assignatura mai ha estat entre les que presenten notes més altes (6,19 el 2015, 6,78 el 2014 o 5,89 el 2012).

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*