Mestres i famílies protesten contra el 155 i les acusacions d’adoctrinament

Recorden que l'escola és "garant del clima de respecte social" i protesten per les acusacions abocades contra l'educació a Catalunya

Pau Rodríguez
 
 
 

Concentració de mestres i famílies contra les crítiques d’adoctrinament / © Sandra Lázaro

Mestres, famílies i estudiants s’han congregat aquest dimecres a diversos municipis catalans per protestar contra les acusacions d’adoctrinament abocades sobre les escoles catalanes. Al crit de “no ens toqueu l’educació”, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona s’hi han concentrat diversos centenars de persones, que han rebutjat també l’aprovació del 155.

La convocatòria anava a càrrec del Marc Unitari de la Comunitat Educativa, que aglutina sindicats, col·lectius de docents i associacions de pares i mares de l’escola pública. Sota el lema “no ens toqueu l’educació”, han promogut protestes davant dels ajuntaments de totes les capitals de comarca.

Per exemple, a Tarragona on s’han reunit centenars de persones davant l’Ajuntament.

Els principals actors de la comunitat educativa catalana fa setmanes que estan indignats per les acusacions rebudes per part de PP i Ciutadans que a les aules d’escoles i instituts s’adoctrina a favor del nacionalisme. A això se li ha sumat en els últims dies la preocupació per l’aplicació del 155, que rebutgen de ple a l’espera que no repercuteixi en la seva tasca diària.

Entre els manifestants s’hi trobava Esther Niubó, diputada del PSC i responsable d’educació al Parlament.

També a Granollers (Barcelona) s’han concentrat davant l’ajuntament centenars de persones que han secundat la protesta en suport a la convocatòria.

Els representants del MUCE han llegit un manifest en el qual defensaven que els atacs no van només cap al cos docent, sinó “contra l’educació pública, que és la garant del clima de respecte social” que, asseguren, es viu a Catalunya. També han demanat la dimissió del ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, i del d’Exteriors, Alfonso Dastis, per haver afirmat en una cadena francesa que a Catalunya no s’hi fa classe de Llengua Castellana.

Crítiques dels col·legis concertats

També aquest dimarts les principals patronals de la concertada catalana, en representació de 700 col·legis, han respost a les acusacions de manipulació. “Rebutgem les declaracions de parlamentaris o del Govern de l’Estat a l’entorn d’un pretès adoctrinament i incitació a l’odi”, han assegurat, després de sentenciar que “l’escola concertada no ha adoctrinat a ningú”.

En un comunicat que signen conjuntament la Fundació Escola Cristiana i altres institucions concertades, defensen que els seus col·legis no necessiten “polèmiques que incitin a la confrontació estèril i perjudicial”, sinó “més suport, més reconeixement per la tasca feta i un finançament públic adequat” .

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*