Milers d’estudiants es manifiesten a Barcelona: “Buidem les aules, defensem el referèndum”

La vaga d'estudiants té un alt seguiment en la majoria de centres catalans, alguns d'ells amb aturades totals

Pau Rodríguez
 
 
 

Estudiants reclamen la celebració del referéndum en una multitudinària manifestació / Sandra Lázaro

“Buidem les aules, defensem el referèndum”. Aquest ha estat l’eslògan adoptat pels estudiants per a la manifestació per l’1-O d’aquest dijous. La marxa ha avançat sense incidents per la Gran Via de la capital catalana després d’una pancarta amb el mateix lema. Milers de joves han cridat “votarem” al llarg del recorregut; són els mateixos joves que han secundat la vaga –que seguirà aquest divendres– de forma generalitzada en la pràctica totalitat de centres catalans.

Segons la Secretària d’Universitats i Recerca, les aturades han estat majoritaris en gran part dels campus catalans. El seguiment ha estat total en les facultats de la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, encara que en aquest últim cas el seu rector havia decidit el dia abans suspendre les classes.

Entre el 80 i el 90% d’alumnes ha secundat l’aturada a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Girona. Per contra, ha estat més irregular la participació en la vaga dels estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la MTS d’Enginyeria Industrial de Barcelona.

Universitats per la Republica ha valorat la jornada d’aturades com a “espectacular”. El portaveu de la plataforma universitària, Jordi Vives, ha ressaltat que hi ha hagut mobilitzacions també en universitats privades.

Estudiants reclamen la celebració del referéndum en una multitudinària manifestació / Sandra Lázaro

Els estudiants d’universitat, batxillerat i també d’institut han omplert la plaça Universitat poc abans que la concentració arrenqués amb direcció al barri de Sants. La manifestació ha començat després que la pràctica totalitat de sindicats d’estudiants fessin parlaments de suport a la vaga i es fessin una foto junts amb una urna davant la multitud. Al seu pas per la Gran Via, els manifestants han empaperat les parets amb cartells pel ‘sí’ i a favor del referèndum, tal com ha encoratjat l’organització abans de l’inici de la marxa.

Foto: Sandra Lázaro

Els bombers s’uneixen a la marxa

Els milers d’estudiants que han marxat per la Gran Via de Barcelona han rebut amb sorpresa i aplaudiments l’arribada de desenes de membres del cos de Bombers de Barcelona. A la carrera i entre aclamacions han arribat els bombers, que s’han repartit pels laterals de la manifestació.

Els bombers ja havien anunciat aquesta setmana la seva voluntat d’unir-se a les concentracions que tinguin lloc en pro del referèndum. A més, el cos de bombers ha anunciat que elaborarà un “cordó de seguretat a fi de garantir el desenvolupament pacífic dels actes” enfront dels col·legis electorals aquest diumenge.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*