El Ministeri d’Educació decreta que el 21D sigui dia no lectiu a les escoles per les eleccions

El dia es declarat inhàbil i, per tant, els docents no hauran d'anar a treballar. Així ho ha estipulat el Ministeri d'Educació.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Íñigo Méndez de Vigo. / Moncloa.gob.es

El ministre d’Educació, Iñigo Méndez de Vigo, ha decretat aquest dimecres convertir el dia 21 de desembre en no lectiu per a les escoles catalanes. L’objectiu d’aquesta mesura és promoure la participació a les eleccions que se celebren aquell dia i que cauran en dijous.

La decisió ha estat comunicada mitjançant una nota de premsa del Ministeri, en què a més s’explica que el dia 22 de desembre, divendres, tornarà a ser dia lectiu a Catalunya, de manera que no es farà pont, tot i que el 22 comencen les vacances de Nadal.

La convocatòria d’eleccions en dia lectiu havia generat dubtes sobre la seva compatibilitat amb la jornada escolar, tenint en compte que els centres de votació són habitualment escoles o instituts. Per aquesta raó, els principals sindicats del sector educatiu havien demanat que es prengués una mesura així.

Per decretar el dia 21D com no lectiu, el ministre Méndez de Vigo s’ha emparat en la intervenció de la Generalitat des del Govern central per la via de l’article 155, i fent referència a l’article 13.4 del Real Decret 605/1999, que establia que “en el supòsit que el dia fixat per la celebració d’eleccions no sigui festiu, es considerarà inhàbil a efectes escolars”.

Això significa que, a més de suspendre’s les classes, els professors tampoc no hauran d’anar a treballar.

 

Fe d’errades: en una primera versió s’afirmava que els docents sí que havien d’acudir als centres de treball. Però en ser considerat el dia “inhàbil”, no ho hauran de fer, tal com han precisat a El Diari de l’Educació fonts de l’Administració.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*