El Ministeri d’Educació rectifica i permetrà passar a Batxillerat amb menys d’un 5 de nota mitjana

El Ministeri treballa en un projecte de reial decret perquè els estudiants puguin des d'aquest mateix curs obtenir el títol d'ESO amb una mitjana inferior a l'aprovat i fins a dos assignatures suspeses

eldiario.es
 
 
 

El ministre Íñigo Méndez de Vigo segueix desmuntant la LOMCE de Wert. El Ministeri d’Educació està preparant un projecte de reial decret que permetrà als estudiants i des d’aquest mateix curs obtenir el títol d’ESO encara que tinguin una nota mitjana inferior a l’aprovat, segons informa El Mundo. Almenys fins que es faci realitat el pacte educatiu en què treballa una subcomissió del Congrés des del gener.

Aquesta novetat contradiu la ‘llei Wert’, que exigeix ​​un mínim de 5, i manté la possibilitat que els nois i noies passin a Batxillerat amb dues assignatures suspeses sempre que no siguin simultàniament Llengua Castellana i Matemàtiques. Aquest punt ja està contemplat en la reforma educativa del PP, però no la rebaixa de l’exigència del cinc, que es relaxa.

Amb el canvi, les coses queden en un escenari similar a l’anterior llei educativa, la LOE socialista. La norma, en vigor fins que es va implantar la Lomce, no obligava a arribar al cinc de mitjana per tenir el graduat i permetia fins a tres suspeses excepcionalment si així ho decidia l’equip docent. Això últim no té cabuda en el projecte de reial decret del Govern, que endureix sensiblement aquest criteri si ho comparem amb la llei anterior.

La idea inicial de final d’etapa que van idear Wert i el seu equip queda amb aquesta modificació desmuntada gairebé íntegrament: ja no cal aprovar una revàlida per promocionar a Batxillerat o obtenir el títol d’ESO –en el seu lloc, només alguns centres faran una prova mostral sense efectes acadèmics– i els estudiants que tinguin menys d’un cinc de mitjana, sempre que no tinguin més de dos suspeses, podran continuar els seus estudis en l’etapa postobligatòria.

El text en què treballa el Ministeri es començarà a aplicar aquest mateix curs i ha de passar encara per diversos filtres abans d’anar al Consell de Ministres: el del Consell d’Estat i el del Consell Escolar de l’Estat.

De moment, els requisits per titular a Batxillerat no s’han tocat. I són tenir una “avaluació positiva” en totes les assignatures dels dos cursos d’aquesta etapa.

Aquest és un article publicat a eldiario.es

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*