Mor Núria Terés, una veu compromesa amb l’educació i el jovent

Biòloga i professora de secundària, Terés era tutora de joves amb trastorns mentals i compartia la seva experiència cada mes a 'El Diari de l'Educació'.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Núria Terés i Bonet

Núria Terés i Bonet

Núria Terés i Bonet, biòloga i professora de secundària, ha mort la matinada d’aquest diumenge als 54 anys a causa d’un càncer contra el que lluitava des de feia uns mesos. Compromesa amb l’educació, activista feminista i d’esquerres, va ser regidora de l’Ajuntament de Girona per ICV, primer com a membre del govern municipal entre 2007 i 2011, encarregada de l’àrea d’Educació, i més tard des de l’oposició, fins el 2015.

Des del desembre 2014, Terés escrivia mensualment a El Diari de l’Educació sobre la seva experiència diària com a tutora de joves a l’Hospital de Dia per a Adolescents amb Trastorns Mentals de Santa Caterina de Salt. En temps en què proliferen les veus que es consideren expertes en tot, apostava per parlar a partir del que veia i observava en el dia a dia amb els joves. Terés ha estat una col·laboradora entusiasta del diari, proposant temes a l’equip de redacció. Des d’El Diari de l’Educació lamentem perdre una veu tan dedicada a la defensa de l’educació i a les realitats que pateixen els i les joves.

Terés era veïna del barri gironí de Santa Eugènia i molt activa en diverses entitats locals, des de l’Associació de Veïns de Santa Eugènia de Ter fins a la PAH Gironès, passant les AMPA del CEIP Montfaltars i l’IES Santa Eugènia. Més recentment, juntament amb la seva parella Albert Quintana, va participar en la posada en marxa l’any 2013 del Moviment de Renovació Pedagògic de Girona.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*