Primària i secundària

El programa de prevenció del ‘bullying’ de la Fundació Barça s’obre a tots els centres de primària

14/11/2019 - Redacció - El Diari de l'Educació

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el president de la Fundació FC Barcelona, Jordi Cardoner, han presentat aquest matí l’acord pel qual qualsevol escola de Catalunya podrà accedir a la metodologia que durant dos anys s’ha posat a prova en 26 centres pilot, i que ha donat com a resultat una reducció del 35% de casos d’assetjament.

Gairebé tots els centres públics cobren quotes indegudes a les famílies, segons la Fapac

07/11/2019 - Víctor Saura

La federació presenta un estudi en el qual, per primera vegada, es posen xifres al “copagament encobert” de les famílies per al sosteniment del sistema educatiu públic. Aquest copagament surt dels diners que les mateixes AMPA destinen als centres i no a activitats pròpies, de les quotes per material i per sortides que paguen els pares i haurien d’anar a càrrec de l’administració, i dels sobrecostos d’alguns menjadors.

Ampliar la noció d’alumnat vulnerable i reservar-li places, entre les propostes del Síndic pel nou decret d’admissió

05/11/2019 - Redacció - El Diari de l'Educació

Dels 70.000 infants que es matriculen a P3, només 3.000 (el 5%) ho fan amb la consideració d’alumne amb necessitats educatives per causes socioeconòmiques. Però l’estadística diu que prop del 25% dels infants es troba en risc de pobresa, i per això el Síndic de Greuges proposa que el nou decret d’admissió estableixi nous supòsits per la detecció de l’alumnat vulnerable, a fi d’evitar que es concentri a les mateixes aules.

El Memorial de la Shoa formarà mestres catalans en l’ensenyament de l’Holocaust

30/10/2019 - Redacció - El Diari de l'Educació

Els alumnes d’escoles i instituts catalans comptaran amb els recursos pedagògics del Memorial de la Shoah, una institució situada a París que es dedica a l’estudi de l’Holocaust, després de l’acord de cooperació signat avui pels consellers d’Educació, Josep Bargalló, i de Justícia, Ester Capella, amb el director d’aquesta institució europea, Jacques Fredj.

1 2 3 72