Protesta al Saló de l’Ensenyament perquè aquesta sigui l’última edició amb presència de militars

El Parlament de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona s'han pronunciat recentment contra la presència de les Forces Armades en el Saló de l'Ensenyament

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Protesta contra la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament. (Foto: Desmilitaritzem l'Educació)

Protesta contra la presència de l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament. (Foto: Desmilitaritzem l’Educació)

Una vegada més, el col·lectiu ‘Desmilitaritzem l’Educació’ s’ha concentrat a les portes del Saló de l’Ensenyament per exigir que l’organitzador denegui la presència a la fira de l’exèrcit, que històricament hi ha tingut un estand com a opció formativa per als estudiants que acaben l’ESO i el Batxillerat. “Les armes no eduquen, les armes maten”, ha estat el lema de la concentració, que ja fa anys que es repeteix el matí de l’obertura de portes del Saló.

Aquesta vegada, tanmateix, des de Demilitaritzem l’Educació estan més esperançats en que realment aquest any pugui ser l’últim amb presència de les Forces Armades en aquesta fira que aplega fins a 180 expositors entre universitats, instituts de formació professional i acadèmies. Dos pronunciaments en l’esfera política, dies abans de l’inici del Saló, deixen entreveure l’adéu a l’exèrcit. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va afirmar al Parlament –a preguntes de la CUP– que havien plantejat a la Fira de Barcelona revisar el seu conveni per abordar aquesta qüestió. De fet, el Parlament ja havia aprovat una moció al juliol en aquest sentit.

L’altra institució que s’ha pronunciat recentment en contra de la presència dels militars al Saló de l’Ensenyament ha estat el Ple de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori va aprovar un document en què es deixa pal·lès que les Forces Armades “reafirmen una aposta contrària als valors educatius i de convivència pacífica”. Precisament aquest dimecres, en l’acte institucional d’obertura del Saló, dos militars han abordat l’alcaldessa Ada Colau, que els ha expressat que preferiria que no estiguessin presents al Saló perquè considera que “s’han de separar els espais”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*