Revista ‘Ed #1

00_00_Coberta

Després d’un any a la web El Diari de l’Educació ha posat en marxa un revista anual per seguir abordant les qüestions educatives des de diversos punts de vista. ‘Ed – La revista d’El Diari de l’Educació és una publicació de 100 pàgines a tot color destinada als subscriptors que combina reportatges, anàlisi i opinió.

00_03_Sumari

El dossier monogràfic d’aquest primer número porta per títol Educar en la diferència i aborda les qüestions de gènere, per ampliar el tractament d’un tema molt present en el dia a dia del diari. La peça central, de l’escriptor Gabi Martínez i la fotoperiodista Carmen Secanella, parla dels rols que assumeixen nens i nenes en el pati de l’escola, i l’acompanya un anàlisi del paper assignat a les dones i les nenes en les joguines, la publicitat i els llibres de text.

També abordem amb un reportatge la realitat dels nens i nenes transsexuals, i com la viuen infants i famílies. Una infografia aborda els efectes a l’aula de la llei catalana contra l’homofòbia i amb un reportatge parlem de l’assetjament a les universitats, un problema sovint invisibilitzat.

Gènere

La revista també entra en qüestions universitàries. Un informe de 12 pàgines aborda la situació de les universitats davant la globalització, des del model des del finançament fins a la forma de govern i la docència. Un altre reportatge aborda l’ensenyament de l’economia a través d’acadèmics que critiquen el model hegemònic.

05_01_Globalització

Igual que El Diari de l’Educació compta amb el blog Bits d’Educació amb notícies, reportatges i anàlisis sobre noves tecnologies, la revista també incorpora un espai dedicat a parlar de la relació d’aquestes amb l’aula.

06_TIC