A qui deuen les universitats catalanes?

Un informe de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute detalla amb quines entitats financeres tenen deutes contrets les universitats catalanes.

João França
 
 
 

Rectors d'arreu del món escolten a Emilio Botín a la III Trobada de Rectors convocada per Universia

Rectors d’arreu del món escolten a Emilio Botín a la III Trobada de Rectors convocada per Universia

La Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) va presentar la setmana passada l’informe Independents de qui? sobre el deute públic a Catalunya en el que fan públics els deutes contrets per les universitats públiques catalanes segons dades obtingudes a través de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

Com avançava La Directa el passat divendres, el 84% del deute de les universitats catalanes està en mans del Santander. Es tracta precisament de l’entitat financera que ha fet una aposta més important per la col·laboració amb institucions universitàries arreu del món. A molta distància del banc de la família Botín, es troben CaixaBank i el Banc Sabadell.

El deute de les universitats amb data de l’1 de gener del 2014, segons l’informe de la PACD, ascendeix a 69 milions d’euros. A l’hora de parlar del deute de les universitats tampoc cal oblidar el deute històric que arrossega la Generalitat amb els centres. A l’abril del 2013 el secretari d’universitats Antoni Castellà xifrava aquest deute amb les universitats en 100 milions d’euros.

La universitat més endeutada és la UPC, que segons l’informe deu 30 milions d’euros a entitats bancàries. A final de l’any passat el centre tenia un dèficit total de 113 milions d’euros. La segueixen la UAB i la UB. Tot i que de menor proporció que els de les universitats, també apareixen a l’informe els deutes del l’antic Consorci Centre de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya (CESCA), ara integrat al Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

Consulta el deute per universitats en un gràfic interactiu:

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*