Rajoy suspèn l’efecte de les revàlides fins a arribar a un pacte en educació

Mariano Rajoy, president en funcions del govern espanyol, ha anunciat durant el debat d'investidura l'eliminació de les revàlides de l'ESO i el Batxillerat previstes per la LOMCE fins que s'acordi el pacte per l'educació.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Mariano Rajoy, president en funcions del govern espanyol, ha anunciat durant el debat d’investidura la suspensió de l’efecte acadèmic de les revàlides de l’ESO i Batxillerat previstes per la LOMCE i que no s’exigiran per obtenir el títol. “Acordaré la suspensió dels efectes acadèmics de les avaluacions de finals de l’ESO i del Batxillerat fins que acordem el pacte per l’educació” ha dit Rajoy. Això sí, la prova de Batxillerat, encara que no serà necessària per assolir el títol, sí que ho serà per entrar a la universitat.

El president en funcions ha fet aquestes declaracions durant el debat d’investidura d’aquest dijous després de ser comminat pel portaveu socialista al Congrés Antonio Hernando a paralitzar les revàlides. Aquestes noves avaluacions finals són obligatòries des d’aquest curs escolar per a tots els alumnes que acabin l’ESO i Batxillerat. La mateixa LOMCE, però, diu que no tindran efectes per obtenir els títols d’aquestes etapes en aquesta primera ocasió, sinó a partir del 2016-2017, és a dir, dins de 18 mesos aproximadament, ja que són proves que es realitzaran el juny.

Durant la sessió d’investidura, Hernando ha dit que si el Govern vol aconseguir un pacte per l’educació en un termini de sis mesos, com ja va anunciar, això passaria per la derogació de la LOMCE. Mariano Rajoy ha assegurat que la qüestió “no ha de consistir a derogar la llei” ni a defensar “postures maximalistes”.

L’anunci ha arribat després que ahir hi haguessin nombroses manifestacions arreu de l’estat, també a Barcelona, en contra de les revàlides.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*