Rigau s’autodescarta com a consellera: “M’agradaria acabar com vaig començar, de mestra”

La consellera d'Ensenyament en funcions assegura que podrà "traspassar a qui calgui en el moment en què el president ho consideri oportú" els preparatius del curs vinent.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La consellera Irene Rigau visita l'Escola El Vapor de Terrassa / Departament d'Ensenyament

La consellera Irene Rigau visita l’Escola El Vapor de Terrassa / Departament d’Ensenyament

Les travesses sobre el futur Govern de la Generalitat ja fa dies que circulen tot i que encara no se sap qui el presidirà. Aquest dimecres la consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, ha passat dels rumors a les declaracions públiques i s’ha autodescartat per continuar ocupant la cartera d’Ensenyament. El motiu que addueix és que voldria tancar la seva carrera professional al lloc on la va iniciar: una escola.

“M’agradaria acabar el període actiu com el vaig començar, de mestra. Jo vaig començar de mestra i m’agradaria viure en directe què vol dir avui en dia ensenyar a llegir i escriure bé”, ha dit Rigau en una entrevista a l’emissora Rac-1. A banda d’aquest desig vital, Rigau ha donat una altra pista de que no repetirà quan ha assegurat que podrà “traspassar a qui calgui en el moment en què el president ho consideri oportú” els preparatiu del curs vinent, que es van posar en marxa a mitjans d’octubre.

“Que jo anés a la llista [de Junts pel Sí] ja indicava alguna qüestió”, ha dit Rigau, que va sortir escollida diputada el passat el 27 de setembre. “Que ningú és indispensable és una gran evidència”, ha reblat, abans de confessar que ja té “pensada” l’escola per tornar a la docència, un centre “molt a prop del Parlament” per poder treballar alhora de mestra i de diputada. En aquest sentit, Rigau ha explicat que té “estudiats” els “papers de la compatibilitat” per demanar-la al Parlament quan correspongui.

“Potser d’aquí quatre minuts comencen a trucar [a l’escola] per dir ‘que no vingui, que no vingui'”, ha ironitzat Rigau, abans de reiterar la seva voluntat “d’acabar el full de serveis tal i com el vaig començar”, és a dir, en un centre educatiu.

Irene Rigau porta tota la vida entre l’educació i la política. Pertany al Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya i des del darrer congrés el presideix. Va ocupar, en el darrer Govern de Pujol, la cartera de Benestar i Família i va ser diputada al Parlament de Catalunya el 2003 i 2006. Des del 2010 és consellera d’Ensenyament. La partida pressupostària en educació acumula una retallada del 16% en cinc anys. D’altra banda, al igual que el president Artur Mas i l’ex vicepresidenta Joana Ortega, Rigau està imputada per la consulta del 9 de novembre del 2014.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*