Sempre hi ha una primera vegada, també per un festival de cinema

Un centenar de films al cartell del festival internacional de cinema infantil ‘El meu primer festival’. El certamen anirà de gira per Catalunya i visitarà set ciutats.

Mireia Biel
 
 
 

Viure el cine en família / El meu primer festival

Viure el cine en família / El meu primer festival

‘El meu primer festival’ enceta a Barcelona la seva setena edició, durant la qual farà la seva gira pel país. El certamen internacional de cinema infantil recorrerà vuit ciutats catalanes on es podran veure un centenar de films, a més a més de realitzar tallers i participar en desenes d’activitats entre el 15 i el 30 de novembre.

Més de 90 films de 17 països diferents tenen una cita amb el festival internacional de cinema infantil que comença aquest dissabte 15 de novembre i que s’allargarà fins el dia 30 – només hi ha sessions els caps de setmana. Hi ha programades 25 sessions familiars i 25 més d’escolars, amb la voluntat d’arribar als 13.000 espectadors. A la seu de Barcelona s’hi sumen altres ciutats com ara Figueres, La Garriga, o l’Hospitalet.

Curtmetratges d’animació, pre-estrenes i propostes per redescobrir els grans clàssics del cinema. Són algunes de les propostes que ofereix aquest festival, que comptarà amb la presència de directors convidats com Neus Ballús, premis, jurat infantil, tallers i cinefòrums. Les següents són només algunes de les propostes més interessants del de l’edició d’enguany:

Estrenes al país

El festival posa especial èmfasi en les estrenes que arriben al país, però també als curtmetratges. ‘Minúscul: La vall de les formigues perdudes’ és una producció franco-belga que proposa una història commovedora a través d’un plantejament tècnic innovador i sense diàlegs. La guardonada al premi César al millor film d’animació 2014, ‘Loulou, l’incroyable secret’ també aterrarà a Barcelona per presentar les seves aventures en una sessió únicament en francès.

‘El Meu Primer Festival’ també proposa sessions monogràfiques que inclouran diversos curtmetratges, un format pel que el certamen sempre ha apostat. S’hi podran veure títols com ara ‘El pastís de Nadal’ – un especial inspirat en la sèrie ‘Pànic a la granja’ – o ‘El cérvol i la conilleta’ o ‘El petit drac’.

Setena edició

‘El meu primer festival’ és un certamen de cinema per a públic infantil que promou l’exhibició d’obres inèdites o difícilment visibles en pantalles comercials i especialment enfocades a un públic infantil. Va néixer l’any 2008 i amb set edicions a l’esquena vol convertir-se en un aparador de la creació contemporània i contribuir a l’educació mitjançant el cinema.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*