Els sindicats de docents signen amb Ensenyament l’acord que desconvoca la vaga del 9 de febrer

USTEC-STEs, CCOO i UGT han acceptat la proposta per la qual s'incorporen 5.500 nous docents al sistema i es redueix una hora de càrrega lectiva; només Aspepc·sps s'hi ha negat

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Signatura dels acords de millora de condicions del professorat / Departament d’Ensenyament

No hi haurà vaga el 9 de febrer. Els sindicats de docents han acordat desconvocar-la després d’arribar a un acord –formalitzat aquest dimarts– amb el departament d’Ensenyament, que es compromet a incorporar uns 5.500 mestres i professors al sistema educatiu al llarg del 2017. USTEC-STEs, CCOO i UGT han acceptat la proposta; només el sindicat de professors de Secundària, Aspepc·sps, s’hi ha negat, al·legant que l’Administració “ha faltat a la seva paraula” en els acords.

Els sindicats ja es van mostrar satisfets amb el principi d’acord al qual van arribar dimecres passat i que van considerar una “victòria”. Amb aquell document, la conselleria que dirigeix Meritxell Ruiz plantejava millores com l’entrada al sistema de 3.500 docents més de cara al 2017 –que se sumaven als 2.000 ja previstos dins el projecte de pressupostos–, que han de servir per cobrir la reducció d’una hora lectiva del professorat, així com d’altres prioritats de l’Administració. Ensenyament es compromet també a estudiar la reducció d’una segona hora de la càrrega lectiva docent de cara al 2018 si hi ha disponibilitat pressupostària. Això els situaria en les 18 a Secundària i 23 a Primària, com abans de la crisi.

Meritxell Ruiz afirmava que “l’acord posa damunt la taula la voluntat d’una part i de l’altra de poder millorar el que ens importa a tots, que és l’educació del país”. A més, dins les millores s’hi han de tenir en compte 3 milions d’euros per al pla de formació permanent del professorat i la convocatòria d’accés a cossos docents de 2.000 places. En total, 140 milions d’euros en despesa educativa que se s’afegeixen als 338 milions d’increment que els comptes de 2017 contemplen respecte de 2015.

Aquestes mesures, reclamades pels sindicats, han convençut tres de les quatre organitzacions de treballadors que convocaven. Aspepc·sps desconfia de la reducció d’una hora lectiva, perquè considera que “s’ha transformat en una hora de permanència fixa que no suposa una millora substancial de les condicions laborals”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*